Ništa od avioleta na relaciji Geteburg-Banja Luka-Podgorica

Na press konferenciji održanoj polovinom septembra, ministar saobraćaja i veza RS i direktor “Aerodroma RS” obećali su novu avioliniju na relaciji Geteburg-Banja Luka-Podgorica počev od 22.12.2017. Letova za Geterborg, ipak, neće biti.

Trninić je tada potencirao i to da se “zbog propusta srpskih predstavnika u Savjetu minstara BiH” desio prekid kargo saobraćaja sa banjalučkog aerodroma te preusmjeravanje na aerodrom u Tuzli.

Putnički saobraćaj jeste smanjen, ali mi želimo i ovim investicijama, u visini od 7 miliona maraka da proširimo kapacitete, popravimo i poboljšamo uslove kako bi naš aerodrom, nekim budućim korisnicima i nekim budućim zainteresovanim stranama, bio konkurentniji i pružio uslove koji bi zadovoljavali njih i da razvijamo dalje saobraćaj.

(Neđo Trninić, 14.09.2017.)

Prvi let na relaciji Geteburg-Banja Luka-Podgorica očekivao se 22. decembra. Budući da u javnosti nije bilo nikakvih informacija o ovom avioletu, niti je isti uvršten na red letenja za period do 25.03.2018. godine, pitali smo Ministarstvo saobraćaja i veza RS i Aerodrome RS šta se dešava sa letom.

Iz resornog ministarstva su nam odgovorili da “od leta nema ništa”, i da će naš upit delegirati Aerodromu RS, kako bi nam pojasnili zašto nije zaključen ugovor sa agencijom “Montefly”.

Iz Službe za odnose sa javnošću Međunarodnog Aerodroma Banja Luka nismo dobili objašnjenje, već samo kratak odgovor:

Iz kompanije Travel Fun Group su otkazali projekat, stoga letovi za Geterborg neće biti realizovani.

(Sanela Kasalović, 20.12.2017.)

Kada su Neđo Trninić, i direktor “Aerodroma RS”, Miroslav Janjić, najavili novi let, rečeno je da će ga obavljati švedska agencija “Montefly”, što je već tada izazvalo određene sumnje da će se novi let realizovati. Montefly je zapravo firma-kćerka druge kompanije pod nazivom “Group Fun Travel AB”, za koju se vežu razne kontraverze. O ovoj kompaniji nema mnogo dostupnih podataka, osim adrese i broj telefona, jer internet stranicu nemaju.

Krajem oktobra, iz treće kompanije koja se spominjala u ovom kontekstu, avio-kompanije Brotens Regional, rečeno je da ih je kompanija Montefly kontaktirala, i da su za decembar ugovorili usluge avio prevoza od Geteborga do Banja Luke. Zatim su ih 31.10.2017. godine obavjestili “da dogovor otpada.”

Naša avio-kompanija je danas dobila informaciju od kompanije Monteflaj da otkazuju let Getegorg – Banjaluka najavljen za decembar, uz refundiranje troškova. Želimo da istaknemo da Monteflaj ne predstavlja našu kompaniju, i da sve informacije o prodaji karata i promociji potražite od njih.

(Brotens Regional, ATV, 31.10.2017.)

Koji su pravi razlozi “otkazivanja leta” ostalo je nepoznato, a obzirom da najavljeni let nije realizovan u najavljenom roku, a po svoj prilici neće ni biti, Neđo Trninić i Miroslav Janjić od Istinomjera dobijaju ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Naziv “srpsko Sarajevo” je neustavan

Na predizbornom skupu SNSD-a u Istočnom Sarajevu održanom 24.09.2018. godine, predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik između...

Izgradnja tunela Žaba (Hutovo)

Izgradnja magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac najavljuje se već dugo vremena. O cestovnoj infrastrukturi koja bi trebala povezati Neum i Stolac Istinomjer je pisao u više navrata, obzirom da je...Parlamentarni angažman i ostvarena zarada

Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Boriša Falatar, u jednom od svojih nedavnih intervjua komentirao je način na koji njegovi protukandidati, u utrci za...