Uskoro avionska linija na relaciji Geteburg-Banja Luka-Podgorica

Na press konferenciji koju su krajem prošle sedmice zajednički održali resorni ministar Neđo Trninić i direktor “Aerodroma RS” najavili su i novu avioliniju Geteburg-Banja Luka-Podgorica, kao i to da će se aerodrom ubuduće fokusirati na niskobudžetne kompanije i vanredne linije.

Trninić je na konferenciji naglasio i da se “zbog propusta srpskih predstavnika u Savjetu minstara BiH” desio prekid kargo saobraćaja sa banjalučkog aerodroma te preusmjeravanje na aerodrom u Tuzli.

Putnički saobraćaj jeste smanjen, ali mi želimo i ovim investicijama, u visini od 7 miliona maraka da proširimo kapacitete, popravimo i poboljšamo uslove kako bi naš aerodrom, nekim budućim korisnicima i nekim budućim zainteresovanim stranama bio konkurentniji i pružio uslove koji bi zadovoljavali njih i da razvijamo dalje saobraćaj.

(Neđo Trninić, 14.09.2017.)

Kada je riječ o najavljenoj avioliniji, čiji se prvi let očekuje 22. decembra ove godine, zanimljivo je da Švedska agencija “Montefly”, za koju je rečeno da će obavljati sedmični aviolet na relaciji od Geteborga do Banjaluke i Podgorice, zapravo firma-kćerka druge kompanije pod nazivom “Group Fun Travel AB”, za koju se vežu razne kontraverze, a od podataka ove kompanije jedino je moguće pronaći adresu i broj telefona, internet stranicu nemaju.

Istinomjer će i dalje pratiti priču oko uvođenja nove aviolinije.

 

(Istinomjer.ba)

 

Bez novog lica ViK-a i “tumbanja” kompletnog preduzeća

Prošlo je više od deset dana od obećanja premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića o “novom licu“ “Vodovoda i...

Selma Ašćerić

Do kraja mjeseca tehnički prijem i otvaranje državnog zatvora u Vojkovićima

BiH godinama nema sistemski riješen problem smještaja zatvorenika i zatvorskih kapaciteta. Kamen temeljac za državni zatvor, u sarajevskom naselju Vojkovići, postavljen je davne 2006. Izgradnja...

Selma Ašćerić

The EC Questionnaire awaits another deadline


Tijana Cvjetićanin

Selma Ašćerić

Dalio Sijah

Do kraja novembra uknjižba još tri lokacije vojne imovine

Iako se očekivalo da BiH u julu prošle godine, na samitu NATO pakta u Varšavi, dobije Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP), to se nije desilo. Ni na ovogodišnjem samitu nije bilo pomaka, a jedna od...

Selma Ašćerić