Uskoro avionska linija na relaciji Geteburg-Banja Luka-Podgorica

Na press konferenciji koju su krajem prošle sedmice zajednički održali resorni ministar Neđo Trninić i direktor “Aerodroma RS” najavili su i novu avioliniju Geteburg-Banja Luka-Podgorica, kao i to da će se aerodrom ubuduće fokusirati na niskobudžetne kompanije i vanredne linije.

Trninić je na konferenciji naglasio i da se “zbog propusta srpskih predstavnika u Savjetu minstara BiH” desio prekid kargo saobraćaja sa banjalučkog aerodroma te preusmjeravanje na aerodrom u Tuzli.

Putnički saobraćaj jeste smanjen, ali mi želimo i ovim investicijama, u visini od 7 miliona maraka da proširimo kapacitete, popravimo i poboljšamo uslove kako bi naš aerodrom, nekim budućim korisnicima i nekim budućim zainteresovanim stranama bio konkurentniji i pružio uslove koji bi zadovoljavali njih i da razvijamo dalje saobraćaj.

(Neđo Trninić, 14.09.2017.)

Kada je riječ o najavljenoj avioliniji, čiji se prvi let očekuje 22. decembra ove godine, zanimljivo je da Švedska agencija “Montefly”, za koju je rečeno da će obavljati sedmični aviolet na relaciji od Geteborga do Banjaluke i Podgorice, zapravo firma-kćerka druge kompanije pod nazivom “Group Fun Travel AB”, za koju se vežu razne kontraverze, a od podataka ove kompanije jedino je moguće pronaći adresu i broj telefona, internet stranicu nemaju.

Istinomjer će i dalje pratiti priču oko uvođenja nove aviolinije.

 

(Istinomjer.ba)

 

Najniža plata u Republici Srpskoj iduće godine iznosit će 405 KM

Veliki broj građana/ki cijele BiH žive u teškom siromaštvu. U Republici Srpskoj, najniža plata u prethodnih 6 godina...

Selma Ašćerić

Šta govori MMF, a šta predstavnici vlasti?

Predsjednik i premijerka Republike Srpske često govore o dogovorenom i nikada aktiviranom kreditnom aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom, uglavnom ističući da je RS ispunila sve obaveze prema...

Tijana Cvjetićanin

Damir Dajanović

Selma Ašćerić

Revizorski i konsolidovani izvještaj Budžeta RS nisu “ista, gotovo identična stvar”

Zbog skidanja revizorskog Izvještaja sa dnevnog reda 21. sjednice NSRS održane u septembru, Republika Srpska, ali i šira javnost svjedočila je do sada najburnijoj sjednici Skupštine RS.  Nakon...

Aida Ajanović