U augustu raspisivanje tendera za izgradnju mosta preko rijeke Save

Radna grupa za pripremu tenderskog dokumenta za nabavku izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Bosanske Gradiške, zaključila je kako bi se tender za izgradnju ovog mosta mogao biti raspisan u augustu.

Predstavnici BiH i Hrvatske, kako je saopšteno nakon sastanka iz Ministarstva komunikacija i prometa, složili su se da bi se sve procedure trebale okončati do kraja jula, a početkom augusta, eventualno, pokrenuti proces javnih nabavki.

Predviđeno je formiranje dvije zajedničke komisije za javne nabavke koje će činiti predstavnici hrvatske i bosanskohercegovačke strane. Nabavku izvođača radova vršit će Hrvatska, a nabavku usluga nadzora nad radovima BiH.

Istog dana, u Banjaluci je potpisan sporazum sa Evropskom investicionom bankom (EIB) o investicionom grantu, od 6,8 miliona eura bespovratnih sredstava za realizaciju ovog projekta.

Formiranje radne grupe za pripremu tenderske dokumentacije, dogovoreno je sredinom prošle godine prilikom susreta ministra saobraćaja i veza RS Neđe Trninića, državnog sekretara u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Hrvatske, Tomislava Mihotića i sekretara Ministarstva komunikacija i prometa BiH Igora Pejića, u Bosanskoj Gradišci. Tada je dogovoreno da će Hrvatska do proljeća završiti procedure za izdavanje građevinskih dozvola, a početak gradnje mosta je najavljen za kraj 2018. godiine.

Istinomjer će pratiti da li će se tender za izgradnju mosta na rijeci Savi raspisati do augusta ove godine, kako su to najavili predstavnici zajedničke radne grupe i domaći zvaničnici.

(Istinomjer.ba)

Facebook stranice kao alat za informisanje građana o radu i aktivnostima MZ

Azra Jahić, vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Ilidža, podnijela je inicijativu za uvođenje zvaničnih facebook...

Finansijska pomoć mladima u KS za kupovinu stanova

Premijer Kantona Sarajevo, Adem Zolj najavio je realizaciju brojnih projekata za mlade, a među njima je spomenuo i finansijsku pomoć u svrhu kupovine stanova. Vrhunac pomoći i mladim bit će u...U RS od sljedeće godine registracija firmi biće moguća elektronskim putem

Iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske najavljeno je da će od iduće godine u ovom bh. entitetu registracija firmi biti moguća elektronskim putem, kao i da će...