Tešanj: Uređenje Poslovne zone Glinište

Projekt izgradnje sistema prikupljanja otpadnih voda u tešanjskoj Poslovnoj zoni Glinište, čiji je investitor općina Tešanj privodi se kraju. Završetak radova na izgradnji kanalizacione mreže očekuje se do polovine septembra, a završetak svih glavnih radova na uređenju saobraćajnice očekuje se do kraja ove godine.

Radi se o dionici od firme Alpina bromy do magistralnog puta M4 i dio je sistema primarne mreže za novi kanalizacioni sistem. Vrijednost projekta je 418.860 KM.Ranije su ugovoreni radovi asfaltiranja nove saobraćajnice kroz Poslovnu zonu Glinište i čim se završe radovi na gradnji kanalizacije, slijedi asfaltiranje i puštanje saobraćajnice.

 

Saopćenje Općine Tešanj, 23.08.2018.

Prema najavi načelnika Općine Tešanj, Suada Huskića završetak svih glavnih radova na uređenju Gliništa očekuje se do kraja ove godine.

Sa ovom godinom ulaganja u ovu poslovnu zonu će izaći na oko tri miliona KM i bit će završena osnovna infrastruktura. Šta će ovo značiti za budući razvoj općine Tešanj, za investicije, saobraćaj, neki će tek vidjeti, meni je već sada jasno. Zato sam ponosan, na novu poslovnu zonu, nove saobraćajnice širine 12 metara, za koje smo i zemlju kupili, na spajanje dvije poslovne zone (Glinište i Ciglana), na bolju saobraćajnu povezanos. Preostaje da se nastave ulaganja poslovnih subjekata u nove pogone. Nemam bojazni da će to biti popunjeno, već danas imam razgovore sa nekim potencijalnim investitorima.

Suad Huskić, 24.08.2018.

Istinomjer će pratiti da li će kanalizaciona mreža biti završena do polovine septembra, kako je i najavljeno, ali i svi ostali radovi na uređenju Poslovne zone Glinište.

 

(Istinomjer.ba)

Elektronski dnevnici i dalje na čekanju

Nakon što je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, u prošloj školskoj godini, realizovalo pilot projekat...

Parlamentarni angažman i ostvarena zarada

Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Boriša Falatar, u jednom od svojih nedavnih intervjua komentirao je način na koji njegovi protukandidati, u utrci za...


Dok sporazum sa DNS-om kaže jedno, Dodik sada kaže drugo

Predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik jučer je u javnost iznio drugačiji stav po pitanju dijelova “Sporazuma o međusobnoj koalicionoj saradnji” potpisanog između SNSD-a, DNS-a i SP-a, od onoga kojeg je...