Smanjenje cijena goriva u FBiH

Na sastanku koji je federalni ministar trgovine, Zlatan Vujanović održao u Mostaru sa predstavnicima distributera naftnih derivata u FBiH, postignut je dogovor o smanjenju cijena goriva.

Nakon sastanka Vujanović je potvrdio da će cijena goriva biti snižena za najmanje pet feninga, ali da sniženje može biti i dosta veće.

Zahtjevi za snižavanje cijena su već pristigli, a i obećanja su takva da će od sutra cijene biti niže. Trocifren broj zahtjeva je došao od kompanija koje posluju s derivatima.”

Zlatan Vujanović, 12.06.2018.

Iako se pad cijena nije dogodio u roku od jednog dana, cijene goriva na većini benzinskih pumpi u FBiH smanjene su krajem prošle sedmice za 5 feninga.

Do sastanka ministra Vujanovića sa predstavnicima distributera naftnih derivata u FBiH došlo je nakon ponovnog poskupljenja goriva koje je izazvalo brojne negativne reakcije u bh. javnosti. Do sniženja cijena goriva došlo je i u RS.

S obzirom, da su cijene goriva u FBiH niže u odnosu na ranije, Istinomjer će obećanje federalnog ministra trgovine, Zlatana Vujanovića ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Projekt izgradnje dječijih igrališta ”Ciciban”

Govoreći o projektima i programskim ciljevima tokom svoje predizborne kampanje, ali i kasnije, načelnik Općine Centar...

Poslodavci u RS izvršili svoju zakonsku obavezu, nije bilo potrebe za sankcijama

Ova izborna godina, kada je u pitanju Republika Srpska, zasigurno će ostati najviše zapamćena po povećanju plata u javnom sektoru, povećanju penzija, ali i raznih socijalnih davanja. Tako je, između...Banja Luka uputila aplikaciju za „Evropsku prijestolnicu kulture 2024. godine”

Još februara 2017. godine gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić održao je sastanak sa banjalučkim kulturnim radnicima, na kojem je dogovoreno da se Banja Luka kandiduje za “Evropsku prijestolnicu...