Smanjenje cijena goriva u FBiH

Na sastanku koji je federalni ministar trgovine, Zlatan Vujanović održao u Mostaru sa predstavnicima distributera naftnih derivata u FBiH, postignut je dogovor o smanjenju cijena goriva.

Nakon sastanka Vujanović je potvrdio da će cijena goriva biti snižena za najmanje pet feninga, ali da sniženje može biti i dosta veće.

Zahtjevi za snižavanje cijena su već pristigli, a i obećanja su takva da će od sutra cijene biti niže. Trocifren broj zahtjeva je došao od kompanija koje posluju s derivatima.”

Zlatan Vujanović, 12.06.2018.

Iako se pad cijena nije dogodio u roku od jednog dana, cijene goriva na većini benzinskih pumpi u FBiH smanjene su krajem prošle sedmice za 5 feninga.

Do sastanka ministra Vujanovića sa predstavnicima distributera naftnih derivata u FBiH došlo je nakon ponovnog poskupljenja goriva koje je izazvalo brojne negativne reakcije u bh. javnosti. Do sniženja cijena goriva došlo je i u RS.

S obzirom, da su cijene goriva u FBiH niže u odnosu na ranije, Istinomjer će obećanje federalnog ministra trgovine, Zlatana Vujanovića ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

BiH od sada može izvoziti sve vrste mlijeka i mliječnih proizvoda u EU

Sredinom jula ove godine ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović izjavio je kako resorno...

Održana sjednica Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH

Nakon što su najavili, kako se navodi, “blokadu ulica u Federaciji BiH ukoliko ne bude reakcija iz Parlamenta FBiH”, bivši borci Armije RBiH i HVO-a zatražili su ponovo datum zakazivanja sjednica oba...Skupština Zeničko-dobojskog kantona počela sa korištenjem sistema “eParlament”

Na press konferenciji održanoj 05.02.2018. godine, predsjednik Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Jasmin Duvnjak najavio je da će se u narednih mjesec dana izvršiti prilagodba sale za korištenje...