Smanjenje cijena goriva u FBiH

Na sastanku koji je federalni ministar trgovine, Zlatan Vujanović održao u Mostaru sa predstavnicima distributera naftnih derivata u FBiH, postignut je dogovor o smanjenju cijena goriva.

Nakon sastanka Vujanović je potvrdio da će cijena goriva biti snižena za najmanje pet feninga, ali da sniženje može biti i dosta veće.

Zahtjevi za snižavanje cijena su već pristigli, a i obećanja su takva da će od sutra cijene biti niže. Trocifren broj zahtjeva je došao od kompanija koje posluju s derivatima.”

Zlatan Vujanović, 12.06.2018.

Iako se pad cijena nije dogodio u roku od jednog dana, cijene goriva na većini benzinskih pumpi u FBiH smanjene su krajem prošle sedmice za 5 feninga.

Do sastanka ministra Vujanovića sa predstavnicima distributera naftnih derivata u FBiH došlo je nakon ponovnog poskupljenja goriva koje je izazvalo brojne negativne reakcije u bh. javnosti. Do sniženja cijena goriva došlo je i u RS.

S obzirom, da su cijene goriva u FBiH niže u odnosu na ranije, Istinomjer će obećanje federalnog ministra trgovine, Zlatana Vujanovića ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Većina u NS RS-a odbila Šukalovu inicijativu o izmjenama i dopunama Zakona o javnim tužilaštvima i Zakona o krivičnom postupku Srpske.

Šukalo je svoju inicijativu obrazložio time da “treba brisati član 29. Zakona o izmjenama zakona o javnim tužilaštvima...

Počelo uklanjanje grafita sa fasada u centru Sarajeva

Početkom juna Gradska uprava Grada Sarajeva i MUP KS promovisali su kampanju "Uklanjanje grafita - Zona bez grafita", a tada je iz Gradske uprave najavljeno kako će uklanjanja grafita, početi 18....


RS se zadužuje na međunarodnom tržištu

Početkom ove godine, ministar finansija RS, Zoran Tegeltija najavio je kako će ovaj entitet pokušati „izaći na međunarodno finansijsko tržište“ kako bi se zadužio. Već nekoliko godina...