Renoviranje i rekonstrukcija Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Iz gradskog budžeta Grada Zenice izdvojeno je 80.000 KM za realizaciju projekta rekonstrukcije i sanacije Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Do sada su uspješno završeni radovi na sanaciji fasade, započela je rekonstrukcija staklenih fasadnih ploha na prostoru gornjeg foajea, a po završetku ovih radova trebalo bi se urgentno pristupiti i sanaciji krovne hidroizolacije.

Iz Gradske uprave Zenice saopšteno je da će radovi na sanaciji fasade i rekonstrukciji staklenih ploha biti završeni do kraja jula ove godine, nakon čega slijedi sanacija ruševne i dotrajale krovne hidroizolacije. Govoreći o rekonstrukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović najavio je i druge projekte.

Bosansko narodno pozorište jedan je od sinonima našeg grada, kuća i kolektiv na koje svi zajedno trebamo biti ponosni. Kao i mnoge stvari u Zenici, objekat BNP Zenica bio je zapušten i u saradnji sa menadžmentom ovog javnog preduzeća odlučili smo se krenuti u njegovo uređenje. Uskoro će Trg BiH imati novi izgled obzirom da se renovira i Gradska kafana, a ja vjerujem da nećemo dugo čekati na realizaciju ideje o izgradnji Gradske vijećnice sa podzemnim garažama čime ćemo strogom centru Zenice dati izgled po uzoru na evropske metropole.

(Fuad Kasumović, 17.07.2018.)

Istinomjer će pratiti da li će do kraja jula biti završeni radovi na rekonstrukciji pozorišta, kako je i najavljeno, te da li će uskoro biti realizovani i drugi najavljeni projekti, odnosno uređenje trga te izgradnja Gradske vijećnice sa podzemnim garažama.

 

(Istinomjer.ba)

Nastavlja se proširenje vrelovodne mreže u Lukavcu

Još 2017. godine počelo se sa provođenjem aktivnosti u cilju  finansiranja, proširenja i rekonstrukcije vrelovodne...

Nezavisni odbor može predlagati Vladi USK imena kandidata za policijskog komesara

Premijer Unsko-sanskog kantona, Husein Rošić, govoreći o proceduri imenovanja policijskog komesara, ustvrdio je da Nezavisni odbor ne može predlagati Vladi USK kandidate za policijskog...Prolongirana rekonstrukcija Velike aleje na Ilidži

Općina Ilidža je u julu prošle godine potpisala ugovor sa Javnom ustanovom za zaštićena područja Kantona Sarajevo o sufinansiranju projekta rekonstrukcije Velike aleje. Tada je najavljeno da...