Rekonstrukcija igrališta i prilaza područnoj školi u Lašvi do početka školske godine

Premijer Galijašević je najavio izgradnju školskog igrališta, kao i rekonstrukciju prilaza školskoj zgradi, te naveo i do kada bi pomenuti radovi trebali biti okonačni.

Prilikom posjete područnoj školi u Lašvi, premijer Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević skupa sa direktorom OŠ “Enver Čolaković” Janjići, Elvirom Ibrahimagićem razgovarao je sa mještanima o potrebama ove škole.

Tom prilikom, premijer Galijašević je najavio izgradnju školskog igrališta, kao i rekonstrukciju prilaza školskoj zgradi, te naveo i do kada bi pomenuti radovi trebali biti okonačni:

Vlada će obezbijediti sredstva za izgradnju školskog igrališta te rekonstrukciju prilaza školskoj zgradi, a ovi projekti trebali bi biti realizirani prije početka školske godine.

Miralem Galijašević, 22.08.2018.

U skladu sa navedenim, Istinomjer će pratiti da li će i kada najavljeni radovi biti završeni, uz napomenu da školska 2018/2019. godina počinje u ponedeljak, 03.09.2018. godine.

(Istinomjer.ba)

Elektronski dnevnici i dalje na čekanju

Nakon što je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, u prošloj školskoj godini, realizovalo pilot projekat...

Parlamentarni angažman i ostvarena zarada

Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Boriša Falatar, u jednom od svojih nedavnih intervjua komentirao je način na koji njegovi protukandidati, u utrci za...


Dok sporazum sa DNS-om kaže jedno, Dodik sada kaže drugo

Predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik jučer je u javnost iznio drugačiji stav po pitanju dijelova “Sporazuma o međusobnoj koalicionoj saradnji” potpisanog između SNSD-a, DNS-a i SP-a, od onoga kojeg je...