Rekonstrukcija i modernizacija Međunarodnog Aerodroma Tuzla

Krajem prošle godine  započela je rekonstrukcija i proširenje putničkog terminala Međunarodnog Aerodroma Tuzla (MAT), s ciljem proširenja kapaciteta i stvaranja uslova za prihvat što većeg broja putnika. Tada je direktor MAT-a, Rifet Karasalihović najavio da će terminal biti završen do kraja aprila, ali najavljeni rok nije ispoštovan.

Odradili smo idejno rješenje za nadogradnju i rekonstrukciju postojećeg terminala, gdje smo kao što vidite započeli taj projekat, i nadam se da ćemo krajem aprila okončati taj projektat i dobiti još 2000 kvadratnih metara, kako bi što efikasnije opslužili naše putnike.

(Rifet Karasalihović, 31.12.2017.)

Sredinom marta, vjerovatno svjestan svog prevelikog optimizma Karasalihović je, najavljujući nove projekte, prolongirao izgradnju terminala rekavši da će isti biti završen između 15. i 30. maja. Međutim, i ovaj rok je na dobrom putu da bude definitivno promašen, obzirom da su radovi na izgradnji terminala još uvijek u toku.

S obzirom na navedeno, obećanje direktora MAT-a dato krajem prošle godine, prema kojem je terminal trebao biti već gotov, ocjenjujemo kao neispunjeno.

Istinomjer će i dalje pratiti projekte rekonstrukcije i modernizacije Međunarodnog Aerodroma Tuzla.

 

(Istinomjer.ba)

 

Počelo uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske"...

Oporezivanje kladioničara šteta ili korist za grad Zenicu?

Krajem 2016. godine, Gradsko vijeće Grada Zenice, na osnovu prijedloga gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića izglasalo je uvođenje novih poreza. Osim kladionica, koje su izazvale najveću pažnju...Nadležnosti i rad pravosudnih organa u BiH nepoznanica za Milorada Dodika

U jednom od poslijednjih intervjua, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik iznio je nekoliko netačnih konstatacija, a s ciljem prebacivanja odgovornosti i širenjem dezinformacija. Ovakvi navodi,...