Radončić: SBB ipak na sastanku sa Budimirom

fahrudin_radoncicFahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, kazao je da je stav nove parlamentarne većine jasan.

„Imamo parlamentarnu većinu i ova inicijativa Budimira je pokušaj da se eventualno dobije vlada u kojoj bi participirale sve moguće i nemoguće stranke u Federaciji. To je u koliziji sa smislom demokratije, jer svaka država mora da ima i vlast i opoziciju i u tom smislu pozivam Budimira da provodi ono što se od njega traži, a to je da kao predsjednik Federacije BiH poštuje parlamentarnu volju“ – izjavio je Radončić.

(Fena 16.02.2013.)

Komentar:

Iako je pozvao predsjednika FBiH Živka Budimira da se umjesto organizovanja sastanaka povinuje volji nove parlamentarne većine u FBiH, lider SBB-a Fahrudin Radončić je na kraju na sastanak sa Živkom Budimirom koji je održan u utorak 19. Februara 2013. godine, ipak poslao Fehima Škaljića.

Sastanak je prošao bez konkretnih rezultata, a Budimir je poručio kako je sastanak bio uspješan zbog same činjenice da su predstavnici „zaraćenih“ partija ipak sjeli za isti sto.

“Pred nama stoje ogromne obaveze u oblasti ekonomije i borbi protiv kriminala na evropskom putu. Ukoliko taj proces ne bude imao napredak u dogledno vrijeme, SBB BiH će se povući u opoziciju”kazao je Škaljić nakon sastanka, ali ipak nije rekao koje je to dogledno vrijeme ni šta se konkretno treba desiti.

Pored toga, predstavnici političkih partija su se sa Predsjednikom FBiH Živkom Budimirom dogovorili da će ponovo napraviti sastanak naredne sedmice.

Stoga, pošto je predstavnik njegove partije ipak bio prisutan na sastanku i pored jasnih ranije izrečenih stavova, te je još najavio i mogućnost odlaska SBB-a u opoziciju, nedosljednost u stavovima Fahrudina Radončića je očigledna.

(istinomjer.ba)

Nastavljene smjene DNS-ovih “mangupa”

Nakon što je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik netom nakon završenih Opštih izbora 2018. godine izjavio “da je oko...

Zatvoreni plivački bazen u Trebinju i dalje je “zatvoren”

I pored nekoliko najava, bazen neće biti na raspolaganju plivačima u oktobru 2018. godine što je postalo jasno nakon posljednje izjave šefa nadzora preduzeća Hidroelektrane na Trebišnjici, Slobodana...

Projekt izgradnje dječijih igrališta ”Ciciban”

Govoreći o projektima i programskim ciljevima tokom svoje predizborne kampanje, ali i kasnije, načelnik Općine Centar Sarajevo, Nedžad Ajnadžić rekao je da ima namjeru da na području svake od 15...