Radojičić: "Idi mi, dođi mi"

Igor-RadojicicPrava zvijezda političke scene RS-a postao je posljednjih dana Igor Radojičić, poslanik SNSD-a u NSRS, koji je kao jedan od najvećih kritičara politike koju vodi njegova partija, prvo najavio svoj odlazak iz kluba poslanika SNSD-a u NSRS, da bi na kraju svoju odluku ipak povukao nakon sastanka sa rukovostvom partije. Radojičić se inače etablirao i kao uticajni korisnik društvene mreže Twitter, putem koje je javnosti veoma često iznosio svoje kritičke stavove. To je činio i tokom Sabora SNSD-a održanom 25. aprila, na kojem je novinarima bio zabranjen pristup, ali i tokom posljednjih dešavanja u vezi sa njegovim odlaskom iz kluba poslanika ove stranke u NSRS.

Naime, Radojičić je kako prenose mediji, svoju odluku o napuštanju kluba poslanika SNSD-a saopštio predsjedniku stranke Miloradu Dodiku u ponedjeljak 01. juna, što je i sam potvrdio isti dan za Anadolu Agency, rekavši kako ne radi ništa sa opozicijom, ne dogovara sa njima i nije nigdje prešao, ali da “ima problema sa svojima”.

Međutim, nakon što se u utorak sastao sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i šefom Kluba poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini RS Radovanom Viškovićem, Radojičić je kazao kako je „postigao određeni dogovor“.

Ovaj sastanak Radojičić je prokomentarisao i na svom twiter profilu:

Radojicic Tweet

Radojičićev status u SNSD-u je u centru pažnje još od početka godine, kada je, također putem svog Twitter profila podržao analizu Rajka Vasića koji se kritički osvrnuo na dešavanja u ovoj stranci. I tokom Petog sabora SNSD-a, koji je održan krajem aprila, Radojičić je na ovoj društvenoj mreži iznosio kritičke stavove na račun kadrovske politike u ovoj partiji.

Nakon sastanka sa Radojičićem, sam Dodik je u utorak izjavio kako je Radojičiću ponudio da bude potpredsjednik partije zadužen isključivo za kadrovska pitanja.

“On to još nije prihvatio, vidjećemo da li će, ali nema bolje prilike da mijenjate stanje nego da prihvatite takvu poziciju”, izjavio je tom prilikom Dodik.

Da li će Radojičić prihvatiti ovaj prijedlog vjerovatno će biti poznato u narednim danima, ali ono što je sigurno jeste da je pokazao nedosljednost u pogledu napuštanju kluba poslanika SNSD-a u NSRS. Kako Radojičić već duže vrijeme javno iznosi da ima probleme s kadrovskom politikom SNSD-a, teško se može objasniti povlačenje ovakve odluke za manje od 24 sata od njenog objavljivanja i to nakon jednog održanog sastanka.

(istinomjer.ba)

 

Vlada FBiH izdvaja milione za zapošljavanje

Poduzimanje aktivnosti u oblasti rada i zapošljavanja osim što su velika potreba bh. društva također su i u samom vrhu...

Vanjska politika BiH od sada u okviru usvojene Strartegije

“Ne možemo vanjsku politiku voditi od danas do sutra i korigirati neke odnose”. Problemi u vanjskopolitičkom djelovanju Bosne i Hercegovine evidentni su i postoje od samog potpisivanja...


Nova obećanja borcima

Proteklih dana svjedočili smo borbi bivših pripadnika Armije R BiH za svoja prava. Iako boračka populacija nema jedinstveno mišljenje i stav oko mnogih pitanja, većina se slaže da demobilisani borci...