Putna komunikacija Goražde – Sarajevo je “strateško opredjeljenje Vlade FBiH”

Federalni premijer Fadil Novalić, prilikom svoje posjete Goraždu izjavio je da izgradnja tunela Hranjen, koji je dio buduće putne dionice Goražde – Sarajevo, uopšte nije upitna. Sudeći prema Novalićevim riječima, novac za izgradnju je obezbijeđen i jedina prepreka početku radova je okončanje neophodnih procedura, a za koje je Novalić rekao da će biti okončane u naredna dva mjeseca.

Predstoji nam da još Skupština BH Telekoma iz čije dobiti će se finansirati prva faza izgradnje tunela, donese odluku i da se novac transferira, a Skupština je zakazana u narednih desetak dana.

(Fadil Novalić, 18.07.2018.)

Naglašavajući da je putna komunikacija Goražde – Sarajevo “strateško opredjeljenje Vlade FBiH”, premijer Novalić je rekao i da je tenderska procedura za izbor izvođača radova na izgradnji tunela Hranjenu u toku, izražavajući pri tom i čvrsto uvjerenje da će gradnja početi “u ovoj godini”.

Otvorena je tenderska dokumentacija, imamo nekih problema oko žalbe jedne rudničke kompanije, ali to je sve tehnika. Novac je obezbjeđen i procedure su obezbijeđene. Znači bit će ako ne u avgustu onda u septembru, zavisi od žalbenog postupka koji je korektiv javnih nabavki. Novac će svakako biti prije okončanja tenderske procedure.

(Fadil Novalić, 18.07.2018.)

Istinomjer će pratiti da li će do septembra ove godine Vlada FBiH obezbijediti novac za izgradnju tunela Hranjen, te da li će izgradnja ove putne dionice započeti u ovoj godini kako je i najavljeno.

 

(Istinomjer.ba)

Elektronski dnevnici i dalje na čekanju

Nakon što je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, u prošloj školskoj godini, realizovalo pilot projekat...

Vlada FBiH neefikasna u ispunjavanju ciljeva iz Novalićevog ekspozea

Premijer Federacije BiH, Fadil Novalić funkciju je preuzeo 31. marta 2015. godine, kada je pred Parlamentom FBiH pročitao i svoj ekspoze u kom je dao osnovne smjernice rada Vlade FBiH u proteklom...Dugogodišnja članica SDP-a, sada na listi SDA.

Smiljana Viteškić, članica SDP-a od njenog osnivanja, koja je godinama kritikovala rad, prvenstveno ilidžanske SDA, te koja je smijenjena sa pozicije predsjedavajuće Općinskog vijeća jer nije mogla...