Projekt izgradnje dječijih igrališta ”Ciciban”

Govoreći o projektima i programskim ciljevima tokom svoje predizborne kampanje, ali i kasnije, načelnik Općine Centar Sarajevo, Nedžad Ajnadžić rekao je da ima namjeru da na području svake od 15 mjesnih zajednica ove općine izgradi “barem po jedno” igralište za najmlađe. Do sada ja izgrađeno ili obnovljeno 11 igrališta.

U maju prošle godine Općina Centar potpisala je sa KJKP Park ugovor o izgradnji igrališta, a projekt izgradnje dječijih igrališta ”Ciciban” uskoro bi mogao biti realizovan u potpunosti, obzirom da je do sada izgrađeno 11 igrališta.

Nova igrališta koja će biti izgrađena širom Centra, pored ograde koja će podići sigurnost djece na najviši nivo, biće opremljena i najsavremenijm i najkvalitetnijim, certificiranim mobilijarom. U okviru izgradnje novih igrališta, pored klackalica, ljuljački, penjalica, njihalica, parkovskih klupa, korpi za otpatke, hortikulturnog uređenja prostora bit će postavljene i posebne podloge koje sprečavaju eventualne povrede pri padu djece. (…) Namjera načelnika Ajnadžića je da se u ovoj godini na prostoru svake od 15 mjesnih zajednica izgradi barem po jedno ovakvo igralište.

(Saopštenje Općine Centar, 18.05.2017.)

Od maja prošle godine, kada je potpisan ugovor o izgradnji novih Ciciban igrališta na području Centra, do danas je izgrađeno ili obnovljeno ukupno 11 ciciban igrališta i to na uglu ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede, u Kranjčevićevoj ulici, kod vrtića ‘Leptirić’, u Ulici Koste Hermana, kod obdaništa „Lane“, na uglu ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska, u Ulici Husrefa Redžića, u Ulici branilaca Šipa, na uglu ulica Čobanija i Hamdije Kreševljakovića, u Ulici Patriotske lige, na Soukbunaru, u Nahorevu, te u Ulici La Benevolencija kod objekta JU „Djeca Sarajeva“.

Nedavno, povodom obilježavanja dana Općine Centar, načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar, Karolina Karačić obišli su nekoliko novoizgrađenih igrališta, a tom prilikom Ajnadžić je ponovio da će općina Centar i dalje izdvajati sredstava za ovu i slične namjene.

Najvažnije je da ste dobili ono što ste dugo čekali. Naša želja je da se ovdje bezbrižno igrate. Općina Centar će nastaviti ulagati u vaše obrazovanje i vaspitanje, jer želimo da budete interoperabilni, multidisciplinarni i da budete poliglote.

(Nedžad Ajnadžić, 04.05.2018.)

Juče je započela izgradnja još jednog igrališta u naselju Marijin Dvor. Radove na izgradnji igrališta i dalje će obavljati  KJKP Park, s kojim Općina Centar ima potpisan ugovor za navedene radove. Općina Centar predvidjela je finansijska sredstva za izgradnju preostalih Ciciban igrališta u budžetu za 2018. godinu.

Nedžad Ajnadžić za dosadašnju realizaciju projekta izgradnje dječijih igrališta ”Ciciban” dobija ocjenu radi se na tome.

Istinomjer će pratiti izgradnju i preostala 4 igrališta.

 

(Istinomjer.ba)

Nezavisni odbor može predlagati Vladi USK imena kandidata za policijskog komesara

Premijer Unsko-sanskog kantona, Husein Rošić, govoreći o proceduri imenovanja policijskog komesara, ustvrdio je da...

Klirinški dug uplaćen Federaciji BiH nije otišao u infrastrukturne projekte

Još prije nego su sredstva uplaćena, premijer Vlade FBiH, Fadil Novalić u par navrata izjavio je da će novac od klirinškog duga biti iskorišten u infrastrukturne projekte. Avgusta mjeseca...Općina Centar finansira obuku za programere, a nakon toga obećava i zaposlenje u IT sektoru

Načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić je u svom izbornom programu smanjenje nezaposlenosti svrstao u sami vrh liste prioriteta. Jedan od najavljenih projekata, koji je nedavno realizovan, bila je i...