Stadion Tušanj

Opština:

Objekat Stadiona ćemo nastaviti graditi, ali tako da ovaj objekat bude održiv, a ne da bude neodrživ i da nam se dogodi ono što je neke gradove u susjednim državama dovelo do bankrota.

Izvor: SDP BiH Facebook

Obrazloženje

Izgradnja sjeverne tribine Stadiona Tušanj je započeta još 2009. godine, a tada je rok za izgradnju ove tribine bio jedna godina. Međutim, izgradnja tribine je napredovala jako sporo, te je tribina otvorena za javnost tek u martu 2014. godine, nakon što je NS BiH dao dozvolu za privremeno korištenje ove tribine. No, tribina ni tada nije bila u potpunosti dovršena, a još uvijek ne postoje mokri čvorovi na istoj. Krajem 2015. godine, nakon što je postalo izvjesno da će FK Sloboda igrati europske utakmice od naredne sezone, počela je izgradnja i Istočne tribine Stadiona Tušanj, ali su radovi samo započeti, nikakav značajniji progres nije ostvaren. Vrijedi napomenuti i da je načelnik Imamović tada obećao da će se europske utakmice igrati na Tušnju, ali to nije bio slučaj, te je Sloboda svoje utakmice morala igrati na Bilinom Polju u Zenici.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi