Novi tehnološki parkovi

Opština:

Radi novih radnih mjesta osnovali smo najveći inkubator malih i srednjih preduzeća u BiH i najbolji tehnološki park na Balkanu, u kojima je obezbjeđeno više od 1000 radnih mjesta. . Nastavljamo istim pravcem, sa novim inkubatorima, poduzetničkim zonama i tehnološkim parkovima.

Izvor: SDP BiH Facebook

Obrazloženje

BIT centar je osnovala Općina odnosno Grad Tuzla, zajedno sa Vladom Kraljevine Norveške i Elektrotehničkim fakultetom, 2005. godine. Cilj je bio stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta za mlade visokoobrazovane ljude, koji se bave programiranjem pretežno za strano tržište ali i za tržište u BiH, kako bi ti mladi ljudi prodavali svoje znanje inostranstvu a ostali živjeti i raditi u Tuzli.

Od 2005. godine do danas, otvorene su prva, druga i treća fazu BIT centra. Danas, zahvaljujući podršci Evropske unije, koja iznosi 481.761 eura, što je 85% u ukupnoj vrijednosti projekta, od 566.778,67 eura, otvarena je 4. faza, kojom su stvoreni uslovi za najmanje 30 (od 1.7.2016. 38) novih radnih mjesta za mlade programere iz Tuzle, koji će, kao i drugi, raditi 95% za tržište EU, Amerike, Japana, Australije itd. Ovaj projekat implementira NERDA.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi