Počelo uklanjanje grafita sa fasada u centru Sarajeva

Početkom juna Gradska uprava Grada Sarajeva i MUP KS promovisali su kampanju “Uklanjanje grafita – Zona bez grafita”, a tada je iz Gradske uprave najavljeno kako će uklanjanja grafita, početi 18. juna.

Želimo podići svijest o čistom i lijepom gradu bez grafita. Grad Sarajevo poduzeo je niz aktivnosti na uklanjanju grafita s objekata o kulturno-historijskog značaja unutar gradske jezgre. Zasad ćemo uklanjati grafite u Radićevoj i Titovoj ulici.”

Alma Rešo, Služba za urbanizam, investicije, stambene i komunalne poslove, 07.06.2018.

Tokom prvog dijela kampanje predstavnici GU Sarajeva i MUP-a KS, informisali su građane o početku akcije, koja za cilj ima smanjenje uništavanja gradskih fasada, a kako je tada i najavljeno, uklanjanje grafita je započelo 18. juna.

Grad Sarajevo je podržao kampanju uklanjanja grafita koja se sprovodi u saradnji s MUP-om i ICITAP-om. Mi smo u proteklom periodu poduzeli niz aktivnosti koje će rezultirati uklanjanjem grafita s objekata u užem gradskom jezgru. Danas će grafiti biti uklonjeni s objekta bivše zgrade Šipada u Titovoj ulici, a paralelno se odvija aktivnost uklanjanja grafita u Radićevoj ulici broj 8. Nakon toga bit će obuhvaćen veći dio grada, odnosno gradske jezgre, jer nije ugledno za jedan glavni grad da centar bude išaran grafitima.”

Alma Rešo, Služba za urbanizam, investicije, stambene i komunalne poslove, 18.06.2018.

Pošto je akcija počela kada je i najavljena, Istinomjer će obećanja Gradske uprave Sarajeva ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Zakazana vanredna sjednica na kojoj bi se trebalo raspravljati o izbornim jedinicama u FBiH

Prethodnih dana mnogo se govorilo o sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj bi se trebao razmatrati...

Ukinuta zabrana izvoza jabuka iz BiH u Rusiju

Nakon što je Ruska Federacija obavijestila Upravu za zaštitu zdravlja bilja BiH da će od 22.01.2018. godine biti stopiran uvoz jabuka u tu zemlju iz Bosne i Hercegovine, ministar spoljne trgovine i...

Osigurana sredstva za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenica

Planom obnove Kantonalne bolnice Zenica koji je Vlada Zeničko-dobojskog kantona još jula 2017. godine prezentirala predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predviđena je rekonstrukcija...