Osnivanje Gradskog pozorišta Bijeljina

Odbornik u Skupštini Grada Bijeljine, Darko Mitrić podnio je inicijativu za osnivanje Gradskog pozorišta u obliku javne ustanove.

Mitrić smatra da Bijeljina treba imati javnu kulturnu ustanovu, te je zbog toga najavio i pokretanje inicijative. On također naglašava da će na ovaj način kulturna scena biti obogaćena novim sadržajima.

U Gradu već dugo postoji potreba za osnivanjem pozorišta, ne samo zbog unapređenje kulturne ponude, nego i zato što u Gradu sa skoro 120.000 stanovnika sigurno postoji publika koja će posjećivati pozorišne predstave ili ono što se popularno zove „kritična masa” za događaje te vrste. Očekujem da će već za mjesec ili dva biti pokrenuta procedura oko osnivanja Pozorišta, a da ćemo tokom sljedeće godine početi da gledamo predstave na čijim plakatima će u zaglavlju stajati „Gradsko pozorište u Bijeljini”.

Darko Mitrić 25.07.2018.

Istinomjer će pratiti da li će u naredna dva mjeseca biti pokrenuta procedura oko osnivanja Gradskog pozorišta u Bijeljini.

(istinomjer.ba)

Nastavlja se proširenje vrelovodne mreže u Lukavcu

Još 2017. godine počelo se sa provođenjem aktivnosti u cilju  finansiranja, proširenja i rekonstrukcije vrelovodne...

Nezavisni odbor može predlagati Vladi USK imena kandidata za policijskog komesara

Premijer Unsko-sanskog kantona, Husein Rošić, govoreći o proceduri imenovanja policijskog komesara, ustvrdio je da Nezavisni odbor ne može predlagati Vladi USK kandidate za policijskog...Prolongirana rekonstrukcija Velike aleje na Ilidži

Općina Ilidža je u julu prošle godine potpisala ugovor sa Javnom ustanovom za zaštićena područja Kantona Sarajevo o sufinansiranju projekta rekonstrukcije Velike aleje. Tada je najavljeno da...