Obnovljena sala za održavanje sjednica Skupštine Ze-do kantona

Rekonstrukcijom i modernizacijom osigurani  kvalitetniji uslovi za rad zastupnika/poslanika ali i novinara.

Na press konferenciji održanoj 05.02.2018. godine, predsjednik Skupštine Zeničko-dobojskog Kantona, Jasmin Duvnjak najavio je da će se u narednih mjesec dana izvršiti prilagodba sale za korištenje tehničke opreme, a sve u skladu težnje prelaska na e-parlament, te dodao:

Ovom rekonstrukcijom  i modernizacijom postići ćemo efikasnost i funkacionalnost u radu, naravno uz finansijske uštede na kopiranju i distribuciji materijala.

Jasmin Duvnjak, 05.02.2018.

Uz ukupnu investiciju od 65 000 KM, navedeno je također da bi rekonstrukcijom bile ostvarene i finansijske uštede u smislu kopiranja i distribucije materijala, dok bi se uvođenjem Info-video servisa sve aktivnosti Skupštine  “prenosile uživo putem zvaničnog portala, a ne kao što je to sada slučaj putem TV kuća i na ovaj način bi se također, postigle uštede u budžetu”.

05.02.2018.

U skladu sa najavom, Sala 301 o kojoj je riječ, a koja se nalazi u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona, nakon završetka pomenutih radova, od 27.03.2018. godine ponovo postala dostupna za rad zakonodavnog tijela ovog kantona.

Isti dan, u obnovljenoj sali, održan je i nastavak 56. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, nakon koje se u saopštenju sa iste između ostalog kaže:

Danas je održan nastavak 56. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Sjednica je održana u obnovljenoj Velikoj sali Skupštine u kojoj su osigurane pretpostavke za funkcionalniji, savremeniji i kvalitetniji rad poslanika/zastupnika i unaprijeđeni uslovi za rad novinara i informisanje javnosti, kao i naknadno korištenje informacionog sistema eParlament.

27.03.2018.

Istinomjer ovim smatra obećanje Jasmina Duvnjaka vezano za rekonstrukciju i modernizaciju sale za održavanje sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona ispunjenim.

(istinomjer.ba)

Još jedna netačna tvrdnja o broju neprovedenih odluka Ustavnog suda BiH

Veoma često se od strane visokih političkih dužnosnika u Bosni i Hercegovini iznose netačne tvrdnje kada je u pitanju...

RS: Obavljanje pravnih poslova elektronskim putem

Prema najavi direktora Agencije za informaciono društvo Republike Srpske, Srđana Rajčevića, od sredine naredne godine građanima/kama RS biće omogućeno brže i efikasnije obavljanje pravnih poslova...Formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo je moguće bez SDA?

Sastanak i dogovori o formiranju postizborne vlasti na nivou Kantona Sarajevo najavljen je za sutra, 19.10.2018. godine. Inicijator i domaćin sastanka je Naša stranka, a ideja vodilja pregovora ove...