Obnovljena sala za održavanje sjednica Skupštine Ze-do kantona

Rekonstrukcijom i modernizacijom osigurani  kvalitetniji uslovi za rad zastupnika/poslanika ali i novinara.

Na press konferenciji održanoj 05.02.2018. godine, predsjednik Skupštine Zeničko-dobojskog Kantona, Jasmin Duvnjak najavio je da će se u narednih mjesec dana izvršiti prilagodba sale za korištenje tehničke opreme, a sve u skladu težnje prelaska na e-parlament, te dodao:

Ovom rekonstrukcijom  i modernizacijom postići ćemo efikasnost i funkacionalnost u radu, naravno uz finansijske uštede na kopiranju i distribuciji materijala.

Jasmin Duvnjak, 05.02.2018.

Uz ukupnu investiciju od 65 000 KM, navedeno je također da bi rekonstrukcijom bile ostvarene i finansijske uštede u smislu kopiranja i distribucije materijala, dok bi se uvođenjem Info-video servisa sve aktivnosti Skupštine  “prenosile uživo putem zvaničnog portala, a ne kao što je to sada slučaj putem TV kuća i na ovaj način bi se također, postigle uštede u budžetu”.

05.02.2018.

U skladu sa najavom, Sala 301 o kojoj je riječ, a koja se nalazi u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona, nakon završetka pomenutih radova, od 27.03.2018. godine ponovo postala dostupna za rad zakonodavnog tijela ovog kantona.

Isti dan, u obnovljenoj sali, održan je i nastavak 56. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, nakon koje se u saopštenju sa iste između ostalog kaže:

Danas je održan nastavak 56. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Sjednica je održana u obnovljenoj Velikoj sali Skupštine u kojoj su osigurane pretpostavke za funkcionalniji, savremeniji i kvalitetniji rad poslanika/zastupnika i unaprijeđeni uslovi za rad novinara i informisanje javnosti, kao i naknadno korištenje informacionog sistema eParlament.

27.03.2018.

Istinomjer ovim smatra obećanje Jasmina Duvnjaka vezano za rekonstrukciju i modernizaciju sale za održavanje sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona ispunjenim.

(istinomjer.ba)

Klirinški dug uplaćen Federaciji BiH nije otišao u infrastrukturne projekte

Još prije nego su sredstva uplaćena, premijer Vlade FBiH, Fadil Novalić u par navrata izjavio je da će novac od...

Sjednica Narodne skupštine RS bez Adama Šukala

Poslanik Adam Šukalo na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, održanoj 03.07.2018. godine na kojoj se između ostalog raspravljalo o “izvještaju Anketnog odbora formiranog Odlukom Narodne...BiH od sada može izvoziti sve vrste mlijeka i mliječnih proizvoda u EU

Sredinom jula ove godine ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović izjavio je kako resorno ministarstvo i Kancelarija za veterinarstvo BiH vode intenzivne, završne pregovore,...