Do Nove godine besplatan Wi-Fi u sarajevskim tramvajima

Vlada KS ljetos je odredila 45 mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP GRAS, koje bi trebale rezultirati boljim javnim gradskim prevozom, kvalitetnijom uslugom, smanjenjem gubitaka i dugovanja preduzeća, zbrinjavanjem prekobrojno zaposlenih radnika, smanjenjem plata “do izlaska preduzeća iz krize”, itd.

Od svega pobrojanog, privremeni upravnik ovog preduzeća, Haris Gušić, odlučio se za uvođenje besplatnog interneta u svim tramvajima, kao vid poboljšanja usluge javnog gradskog prevoza.

GRAS bi trebao u svim tramvajima do kraja godine imati besplatan internet za sve korisnike (…) To je prva faza uvođenja interneta u sva vozila. Dakle, prva faza su tramvaji, druga faza su komercijalne linije, a poslije toga prelazimo na preostale vidove saobraćaja. Nadam se da ćemo u dogledno vrijeme u svim vozilima imati besplatan internet.

(Haris Gušić, 26.11.2017.)

Usprkos tome što i sam kaže da je visok napon struje u tramvajima problem prilikom uvođenja bežičnog interneta, Gušić je optimističan.

To je tehnički problem za koji još uvijek nemamo rješenje. Elektroničari rade na iznalaženju rješenja aktivno i od mene su dobili zadatak da to riješe u toku sljedeće sedmice. Oni su tražili još sedam dana pošto nemaju rješanje.

(Haris Gušić, 26.11.2017.)

Istinomjer će pratiti da li će sarajevski tramvaji do nove godine dobiti besplatan Wi-Fi.

 

(Istinomjer.ba)

BiH napokon dobila stalni tim za rješavanje arbitražnih sporova

BiH bi uskoro mogla ostati bez 100 miliona eura, u slučaju da izgubi spor koji je pokrenula "Hrvatska elektroprivreda -...

Selma Ašćerić

Dejtonski sporazum i prateći nesporazumi

U bh. javnosti često se prenose neutemeljene i netačne izjave o tome u kom svojstvu su susjedne države pristupile mirovnim pregovorima, odnosno potpisivanju Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i...

Selma Ašćerić

Selma Ašćerić

Dalio Sijah

Ministri SBB-a podnose ostavke za mjesec dana?

Lider SBB-a, Fahrudin Radončić najavio je kako će ministri ove stranke u Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH za mjesec dana podnijeti ostavke. Postavit ćemo se legalistički. Naši ministri u...

Dalio Sijah