Nove avio linije

Predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović najavila je da će od jeseni ove godine Aerodrom Banja Luka uspostaviti nove avio linije za dvije vrlo važne evropske destinacije.

Krajem aprila ove godine, Cvijanovićeva je izjavila da su zaključeni ugovori o uspostavljanju novih avio linija, ne precizirajući o čemu je riječ, te navodeći da će više informacija biti dostupno naknadno.

Nakon uspostavljanja tih letova, očekuje se još jedan broj linija, što će biti pozitivna i dobra priča. Zahvalna sam što smo sve ove godine uspjeli da održimo liniju Beograd-Banjaluka, koja je bila izuzetno važna u vrijeme kada se sa našeg aerodroma nije letjelo, i ta će linija ostati i dalje.

(Željka Cvijanović, 20.04.2018.)

O tome sa kojom avio-kompanijom su zaključeni ugovori, i na kojim relacijama će biti uspostavljeni letovi, javnosti je nedavno saopćeno.

Na konferenciji za novinare, nakon sastanka premijerke Cvijanović i predstavnika avio-kompanije “Rajaner”, saopšteno je da će od jeseni upravo ova avio-kompanija uspostaviti letove za Memingem i Brisel.

Naši građani će imati mogućnost da, preko Brisela i Memingena, naprave konekciju sa više od 90 destinacija u nekoliko evropskih država. Mladi ljudi će više putovati, a naši prijatelji iz Evrope će moći mnogo lakše da dođu kod nas i da otkriju ljepote Banje Luke i banjalučkog regiona, privlačnost naših jedinstvenih rijeka i planina, kao i gostoljubivost našeg naroda.

(Duško Kovačević, v.d. direktora Aerodroma Banja Luka, 23.05.2018.)

Također, najavljeno je da će sa banjalučkog aerodroma kompanija “Rajaner” uvesti i još jedan let – za Stokholm.

Važno nam je što zajedno sa kompanijom možemo da razvijamo promotivni paket kada je u pitanju Republika Srpska. Banja Luka i ovaj kraj, kao i mnogi drugi dijelovi Republike Srpske, već su poznati po festivalima, kulturnim i turističkim zbivanjima i ovo će pomoći da se lakše dođe do Banja Luke i drugih gradova za nisku cijenu avio-karata.

(Željka Cvijanović, 24.05.2018.)

Istinomjer će pratiti da li će na jesen sa banjalučkog aerodroma poletjeti avioni ka najavljenim destinacijama.

 

(Istinomjer.ba)

Nezavisni odbor može predlagati Vladi USK imena kandidata za policijskog komesara

Premijer Unsko-sanskog kantona, Husein Rošić, govoreći o proceduri imenovanja policijskog komesara, ustvrdio je da...

Klirinški dug uplaćen Federaciji BiH nije otišao u infrastrukturne projekte

Još prije nego su sredstva uplaćena, premijer Vlade FBiH, Fadil Novalić u par navrata izjavio je da će novac od klirinškog duga biti iskorišten u infrastrukturne projekte. Avgusta mjeseca...Općina Centar finansira obuku za programere, a nakon toga obećava i zaposlenje u IT sektoru

Načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić je u svom izbornom programu smanjenje nezaposlenosti svrstao u sami vrh liste prioriteta. Jedan od najavljenih projekata, koji je nedavno realizovan, bila je i...