Nove avio linije

Predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović najavila je da će od jeseni ove godine Aerodrom Banja Luka uspostaviti nove avio linije za dvije vrlo važne evropske destinacije.

Krajem aprila ove godine, Cvijanovićeva je izjavila da su zaključeni ugovori o uspostavljanju novih avio linija, ne precizirajući o čemu je riječ, te navodeći da će više informacija biti dostupno naknadno.

Nakon uspostavljanja tih letova, očekuje se još jedan broj linija, što će biti pozitivna i dobra priča. Zahvalna sam što smo sve ove godine uspjeli da održimo liniju Beograd-Banjaluka, koja je bila izuzetno važna u vrijeme kada se sa našeg aerodroma nije letjelo, i ta će linija ostati i dalje.

(Željka Cvijanović, 20.04.2018.)

O tome sa kojom avio-kompanijom su zaključeni ugovori, i na kojim relacijama će biti uspostavljeni letovi, javnosti je nedavno saopćeno.

Na konferenciji za novinare, nakon sastanka premijerke Cvijanović i predstavnika avio-kompanije “Rajaner”, saopšteno je da će od jeseni upravo ova avio-kompanija uspostaviti letove za Memingem i Brisel.

Naši građani će imati mogućnost da, preko Brisela i Memingena, naprave konekciju sa više od 90 destinacija u nekoliko evropskih država. Mladi ljudi će više putovati, a naši prijatelji iz Evrope će moći mnogo lakše da dođu kod nas i da otkriju ljepote Banje Luke i banjalučkog regiona, privlačnost naših jedinstvenih rijeka i planina, kao i gostoljubivost našeg naroda.

(Duško Kovačević, v.d. direktora Aerodroma Banja Luka, 23.05.2018.)

Također, najavljeno je da će sa banjalučkog aerodroma kompanija “Rajaner” uvesti i još jedan let – za Stokholm.

Važno nam je što zajedno sa kompanijom možemo da razvijamo promotivni paket kada je u pitanju Republika Srpska. Banja Luka i ovaj kraj, kao i mnogi drugi dijelovi Republike Srpske, već su poznati po festivalima, kulturnim i turističkim zbivanjima i ovo će pomoći da se lakše dođe do Banja Luke i drugih gradova za nisku cijenu avio-karata.

(Željka Cvijanović, 24.05.2018.)

Istinomjer će pratiti da li će na jesen sa banjalučkog aerodroma poletjeti avioni ka najavljenim destinacijama.

 

(Istinomjer.ba)

Narod i Pravda: Prvi koraci u Skupštini KS biće…

Nedavno formirana politička partija Narod i Pravda, na čijem čelu je bivši premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković...

Za Dodika, Ustav BiH nije uvijek bio “neprikosnoven dokument”

Nije bilo tako davno kada se upravo Dodik nije pridržavao Ustava BiH, koji tako za njega nije bio uvijek, kako kaže, neprikosnoven dokument. Očekujući da, kako kaže, “kolektivno rukovodstvo...

Šta nam obećavaju budući predsjednici?

U skladu sa preliminarnim i nezvaničnim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija, članovi Predsjedništva BiH trebali bi biti Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik. I dok...