Nova najava izgradnje tramvajskih stajališta u Sarajevu

Nakon brojnih odugovlačenja u realizaciji projekta postavljanja novih tramvajskih stajališta u Sarajevu, poništenih tendera, o kojima je Istinomjer i ranije pisao, ministar saobraćaja KS, Mujo Fišo, najavio je kako bi njihova izgradnja uskoro mogla početi.

Prema njegovim riječima, stajališta će, “unaprijediti kvalitet tramvajskog prevoza, uvesti jedinstveni sistem beskontaktne elektronske naplate i uspostaviti sistem za upravljanje i nadzor javnim prevozom putnika.”

Novoizgrađena tramvajska stajališta povećat će sigurnost putnika i obezbijediti kontrolisanu naplatu, što će povećati stepen naplate i pomoći javnom prevozu da unaprijedi ukupan kvalitet usluge. Osim stajališta, projektom je predviđena i sigurnosna ograda koja štiti kolosijeke od neovlaštenog prelaženja mimo označenih pješačkih prelaza. Budžetom KS-a za 2018. predviđeno je osam miliona KM za realizaciju projekta izgradnje i opremanja tramvajskih stajališta za kontrolisanu naplatu karata i uvođenje elektronskog sistema naplate, a ukupna vrijednost projekta je 10,5 miliona KM. (…) U prvu fazu projekta uključena je i izgradnja dva tramvajska stajališta, a sama lokacija će se odrediti nakon izbora izvođača radova.”

Mujo Fišo, 22.06.2018.

Sanacija, rekonstrukcija i modernizacija tramvajske pruge u KS, prema najavama će početi nakon što se okonča izbor najpovoljnijeg ponuđača. Istinomjer će pratiti da li će uskoro započeti realizacija ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

 

Novo obećanje vezano za uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima

Novo obećanje ovoga puta dato je od strane vršioca dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske", Nenada...

Premijerka sigurna i u veće plate i u nastavak aranžmana sa MMF-om

Po riječima Željke Cvijanović, nema ništa spektakularno što MMF želi da analizira zakone koji imaju za cilj poboljšanje primanja u Republici Srpskoj. Nakon što je 25.06.2018. godine...


Uskoro osnivanje novog ministarstva u Vladi RS?

Početkom maja, predsjednik RS, Milorad Dodik najavio je mogućnost da se u Vladi ovog entiteta osnuje novo ministarstvo koje bi se „bavilo novim tehnologijama“, a istu namjeru iskazala je prije...