Ništa od povoljnijeg investiranja u Republiku Srpsku

djokicPoboljšanje poslovne klime i privlačenje stranih investicija je jedna od glavnih krilatica novih/starih vlasti u BiH, a nakon formiranja Vlada na svim nivoima mogli smo čuti obećanja kako će se zakoni koji bi riješili ova pitanja usvojiti u najkraćem mogućem roku.

Tako je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS, kao koordinator radne grupe za reformu, najavio da će se mjerama kroz 13 zakona pokušati približiti RS zainteresovanim stranim investitorima i da će najveći dio zakona biti donesen u prvom dijelu ove godine.

(Nezavisne novine, 15.02.2015.)

Prvi dio godine je prošao, a od navedenih zakona ni traga. Zaključno sa 12. augustom 2015. u Narodnoj skupštini RS je usvojeno 10 zakona od kojih se niti jedan ne bavi poboljšanjem poslovne klime.

Đokić dobija ocjenu neispunjeno.

(istinomjer.ba)

Hujić nije obavio “dužnost” koju je 2016. godine obećao građanima B. Petrovca

Ovakve vrste kandidatura izborna legislativa u BiH predviđa, ali ćemo ovom prilikom podsjetiti i na obećanje koje je...

Vareš: Da li je Komšić dobrodošao?

Komentari i reakcije na izborne rezultate koje su ostvarile stranke i pojedinci na nedavno održanim Općim izborima 2018. godine i dalje su aktuelna tema u bh. javnosti. Komentirajući nedavno održane...


CIK BiH: Govor mržnje i govor koji je “mogao da pozove ili podstakne na nasilje”

Predizborna kampanja za Opće izbore 2018. godine bila je sve osim fer i korektna. Od stranaka koje su se borile za naklonost birača u BiH najmanje smo slušali konkretne programske ciljeve i planove...