Ništa od povoljnijeg investiranja u Republiku Srpsku

djokicPoboljšanje poslovne klime i privlačenje stranih investicija je jedna od glavnih krilatica novih/starih vlasti u BiH, a nakon formiranja Vlada na svim nivoima mogli smo čuti obećanja kako će se zakoni koji bi riješili ova pitanja usvojiti u najkraćem mogućem roku.

Tako je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS, kao koordinator radne grupe za reformu, najavio da će se mjerama kroz 13 zakona pokušati približiti RS zainteresovanim stranim investitorima i da će najveći dio zakona biti donesen u prvom dijelu ove godine.

(Nezavisne novine, 15.02.2015.)

Prvi dio godine je prošao, a od navedenih zakona ni traga. Zaključno sa 12. augustom 2015. u Narodnoj skupštini RS je usvojeno 10 zakona od kojih se niti jedan ne bavi poboljšanjem poslovne klime.

Đokić dobija ocjenu neispunjeno.

(istinomjer.ba)

Nastavlja se proširenje vrelovodne mreže u Lukavcu

Još 2017. godine počelo se sa provođenjem aktivnosti u cilju  finansiranja, proširenja i rekonstrukcije vrelovodne...

Nezavisni odbor može predlagati Vladi USK imena kandidata za policijskog komesara

Premijer Unsko-sanskog kantona, Husein Rošić, govoreći o proceduri imenovanja policijskog komesara, ustvrdio je da Nezavisni odbor ne može predlagati Vladi USK kandidate za policijskog...Prolongirana rekonstrukcija Velike aleje na Ilidži

Općina Ilidža je u julu prošle godine potpisala ugovor sa Javnom ustanovom za zaštićena područja Kantona Sarajevo o sufinansiranju projekta rekonstrukcije Velike aleje. Tada je najavljeno da...