Nema zvaničnih inicijativa SDA za Zakon o glavnom gradu

Denis Zvizdić
Denis Zvizdić

“To znači da ćemo insistirati na donošenju zakona o glavnom gradu kao mjestu u kojem su smještene sve najvažnije domaće i međunarodne institucije jer Sarajevo predstavlja lice Bosne i Hercegovine”

Denis Zvizdić, predsjednik KO SDA Sarajevo.

(Fena, 16.02.2012. godine)

Komentar:

Nakon što je postao predsjednik kantonalnog odbora SDA Sarajevo, još u februaru ove godine, Denis Zvizdić je najavio kako će se zastupnici ove stranke zalagati za donošenje Zakona o glavnom gradu BiH, te da da će raditi na tome da se Sarajevo kao glavni grad “u potpunosti etablira u tom kapacitetu i u teritorijalnom okviru koji je obuhvatao i prije 1991. godine”.  Bez obzira što se u nekoliko navrata u javnosti povlačila priča oko redefinisanja statuta grada, niko, a posebno zastupnici SDA u kantonalnoj skupštini, što se vidi i iz pregleda sjednica sa zvanične web stranice Skupštine KS, nije podnosio sličnu inicijativu. Prema tome, s obzirom da je od ove Zvizdićeve izjave prošlo tačno 9 mjeseci, bez obzira na to što se radi o izuzetno komplikovanom pitanju, slobodno se može konstatovati kako je dato obećanje ostalo neispunjeno.

(istinomjer.ba)

Elektronski dnevnici i dalje na čekanju

Nakon što je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, u prošloj školskoj godini, realizovalo pilot projekat...

Parlamentarni angažman i ostvarena zarada

Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Boriša Falatar, u jednom od svojih nedavnih intervjua komentirao je način na koji njegovi protukandidati, u utrci za...Dugogodišnja članica SDP-a, sada na listi SDA.

Smiljana Viteškić, članica SDP-a od njenog osnivanja, koja je godinama kritikovala rad, prvenstveno ilidžanske SDA, te koja je smijenjena sa pozicije predsjedavajuće Općinskog vijeća jer nije mogla...