Nastavlja se proširenje vrelovodne mreže u Lukavcu

Još 2017. godine počelo se sa provođenjem aktivnosti u cilju  finansiranja, proširenja i rekonstrukcije vrelovodne mreže u Lukavcu, te su iste nastavljene i u tekućoj, 2018. godini.

Još 2017. godine počelo se sa provođenjem aktivnosti u cilju finansiranja, proširenja i rekonstrukcije  vrelovodne mreže u Lukavcu, te su iste nastavljene i u tekućoj, 2018. godini.

U tom smislu, krajem juna mjeseca ove godine, načelnik Opštine Lukavac, Edin Delić  potpisao je Odluku o pokretanju postupka javne nabavke radova za proširenje vrelovodne mreže, koja se ovoga puta odnosila na ulicu Patriotskog Fronta, te priključenje Crkve sv. Ante Padovanskog u Lukavcu, priključenje zgrade Arkada na sistem centralnog grijanja i proširenje vrelovodne mreže u ulici Patriotskog Fronta br. 21.

Kako je navedeno,”toplificiranje ovih objekata će biti izvedeno u okviru plana da tokom 2017. i 2018. godine u Lukavcu bude toplificirano oko 200 stanova”.

Ako uzmete 200 stambenih jedinica sa oko 5 tona potrošnje uglja godišnje, to je oko 1.000 tona godišnje manje uglja koji će biti spaljen u najužem centru Lukavca. Oni koji išta znaju o ekologiji i zagađenjima svjesni su koliko je to manje okolinsko opterećenje u odnosu na raniji period.

Edin Delić, 22.06.2018.

U cilju implementacije projekta proširenja i rekonstrukcije mreže na pomenutim lokacijama, 16.08.2018. godine potpisani su ugovori između Opšine Lukavac, koju je zastupao opštinski načelnik Edin Delić i „VODOINS“ d.o.o. Tuzla, kojeg zastupa direktor Mirsad Konkić i „MIKOM“ d.o.o. koga zastupa direktor Mevludin Arapčić.

Predmet ugovora je izvođenje radova na proširenju vrelovodne mreže u ulici Patriotskog fronta, te priključenje zgrade Arkada i crkve Sv. Ante Padovanskog.

Navodi se da “vrijednost ukupnih izvedenih radova je oko 360.000 KM, pri čemu je Opština Lukavac iz Budžeta izdvojila 200.000 KM, dok je Vlada Tuzlanskog Kantona izdvojila sredstva u iznosu od oko 160.000 KM”, uz napomenu da “rok za izvođenje radova je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao”.

Obzirom na posljednje aktivnosti provedene u cilju nastavka implementacije projekta proširenja vrelovodne mreže na navede lokacije u Lukavcu, Istinomjer načelniku Deliću za učinjeno u tom pravcu za sada daje ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti implementaciju ovog projekta.

(istinomjer.ba)

 

Elektronski dnevnici i dalje na čekanju

Nakon što je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, u prošloj školskoj godini, realizovalo pilot projekat...

Parlamentarni angažman i ostvarena zarada

Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Boriša Falatar, u jednom od svojih nedavnih intervjua komentirao je način na koji njegovi protukandidati, u utrci za...


Čelinac: Gdje su kamen i kamen, puna torba kamenja

Tokom postavljanja kamena temeljca za novi most na rijeci Vrbanji u Čelincu, kojoj su prisustvovali premijerka Republike Srpske, Željka Cvijanović, predsjednik tog entiteta, Milorad Dodik, te između...