Milorad Dodik: Doboj će u ovoj godini biti veliko gradilište

Prilikom posjete gradu Doboju predsjednik RS, Milorad Dodik izjavio je da će ove godine Doboj biti “veliko gradilište” i pri tom obećao milionska izdvajanja iz budžeta za ovu namjenu.

U toku ove godine Doboj će ponovo biti veliko gradilište sa stanovišta gradnje autoputa, a s druge strane jedan veliki kapitalni objekat je bolnica. Mi smo svjesni kapaciteta postojećeg objekta i zajedničko opredjeljenje je bilo da se gradi nova bolnica. Za gradnju bolnice, iz republičkog budžeta, biće izdvojeno oko 80 miliona KM.

(Milorad Dodik, 26.04.2018.)

Dodik je ovom prilikom obišao i gradilište nove zgrade policije, za koju će biti izdvojen 1.5 milion KM iz kreditnih sredstava Svjetske banke. Izgradnja objekta za potrebe dobojske policije očekuje se do kraja novembra. Pored toga, bilo je riječi i o izgradnji mosta na rijeci Spreči, kružnog toka, sanaciji školskih objekata, izgradnji fiskulturne sale, regulaciji toka rijeke Bosne radi prevencije poplava itd.

Istinomjer će pratiti da li će do kraja 2018. godine grad Doboj dobiti novu bolnicu, zgradu policije, novu dionicu autoputa, ali i ostalo što je obećano: bolje gradske ulice, sanirane škole i druge infrastrukturne projekte itd.

 

(Istinomjer.ba)

 

Elektronski dnevnici i dalje na čekanju

Nakon što je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, u prošloj školskoj godini, realizovalo pilot projekat...

Parlamentarni angažman i ostvarena zarada

Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Boriša Falatar, u jednom od svojih nedavnih intervjua komentirao je način na koji njegovi protukandidati, u utrci za...


Dok sporazum sa DNS-om kaže jedno, Dodik sada kaže drugo

Predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik jučer je u javnost iznio drugačiji stav po pitanju dijelova “Sporazuma o međusobnoj koalicionoj saradnji” potpisanog između SNSD-a, DNS-a i SP-a, od onoga kojeg je...