Majski protesti u Republici Srpskoj

Opozicione partije u Republici Srpskoj najavile su da će organizovati proteste u maju, prvenstveno zbog odluke o poskupljenju struje, ali i zbog drugih problema u ovom entitetu.

 szp

Vrijeme je potpuno sazrelo da se organizuju mirni i civilizovani protesti, a glavni okidač za ovakav stav jeste poskupljenje struje i kašnjenje isplata iz budžeta.

Igor Crnadak, 09.04.2016.

 

Niko nas u tome ne može spriječiti, pa ni najavljivanje kontramjera vlasti, koje umjesto da idu u pravcu da se građanima omogući da izraze svoje nezadovoljstvo, samo dolijevaju ulje na vatru.

Branislav Borenović, 17.4.2016.

 

Na proteste idemo početkom maja, a tačan datum objavićemo poslije Vaskrsa.

Mladen Bosić, 22.4.2016.

 

U proteklih mjesec dana, predstavnici stranaka iz Saveza za promjene više puta su najavili da će u mjesecu maju organizovati proteste zbog poskupljenja struje, kašnjenja isplata budžetskih obaveza, te generalno teškog ekonomskog stanja u Republici Srpskoj.

Početkom ovog mjeseca, objavljeno je da je protest zakazan za 14. maj.

Na najavljene proteste opozicije odmah je reagovala vlast u RS-u, najavljujući kontraproteste za isti dan. I iako je vlast u par navrata govorila o tome kako će otkazati svoje proteste ako to uradi i opzocija, opozicija ipak nije odustajala od svoje namjere.

Tako je 14.05, sa početkom u 12 sati, u parku Mladen Stojanović, održan miting opozicije pod nazivom “Oslobodimo Srpsku”. Kako mediji prenose, na mitingu se okupilo oko 10.000 ljudi. Prisutnima su prenesene mjere za spas naroda u Republici Srpskoj.

S obzirom da je opozicija napravila ono što je obećala još prije mjesec dana, za ovaj potez joj dajemo pozitivnu ocjenu.

(istinomjer.ba)

Projekt izgradnje dječijih igrališta ”Ciciban”

Govoreći o projektima i programskim ciljevima tokom svoje predizborne kampanje, ali i kasnije, načelnik Općine Centar...

Poslodavci u RS izvršili svoju zakonsku obavezu, nije bilo potrebe za sankcijama

Ova izborna godina, kada je u pitanju Republika Srpska, zasigurno će ostati najviše zapamćena po povećanju plata u javnom sektoru, povećanju penzija, ali i raznih socijalnih davanja. Tako je, između...Banja Luka uputila aplikaciju za „Evropsku prijestolnicu kulture 2024. godine”

Još februara 2017. godine gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić održao je sastanak sa banjalučkim kulturnim radnicima, na kojem je dogovoreno da se Banja Luka kandiduje za “Evropsku prijestolnicu...