Majski protesti u Republici Srpskoj

Opozicione partije u Republici Srpskoj najavile su da će organizovati proteste u maju, prvenstveno zbog odluke o poskupljenju struje, ali i zbog drugih problema u ovom entitetu.

 szp

Vrijeme je potpuno sazrelo da se organizuju mirni i civilizovani protesti, a glavni okidač za ovakav stav jeste poskupljenje struje i kašnjenje isplata iz budžeta.

Igor Crnadak, 09.04.2016.

 

Niko nas u tome ne može spriječiti, pa ni najavljivanje kontramjera vlasti, koje umjesto da idu u pravcu da se građanima omogući da izraze svoje nezadovoljstvo, samo dolijevaju ulje na vatru.

Branislav Borenović, 17.4.2016.

 

Na proteste idemo početkom maja, a tačan datum objavićemo poslije Vaskrsa.

Mladen Bosić, 22.4.2016.

 

U proteklih mjesec dana, predstavnici stranaka iz Saveza za promjene više puta su najavili da će u mjesecu maju organizovati proteste zbog poskupljenja struje, kašnjenja isplata budžetskih obaveza, te generalno teškog ekonomskog stanja u Republici Srpskoj.

Početkom ovog mjeseca, objavljeno je da je protest zakazan za 14. maj.

Na najavljene proteste opozicije odmah je reagovala vlast u RS-u, najavljujući kontraproteste za isti dan. I iako je vlast u par navrata govorila o tome kako će otkazati svoje proteste ako to uradi i opzocija, opozicija ipak nije odustajala od svoje namjere.

Tako je 14.05, sa početkom u 12 sati, u parku Mladen Stojanović, održan miting opozicije pod nazivom “Oslobodimo Srpsku”. Kako mediji prenose, na mitingu se okupilo oko 10.000 ljudi. Prisutnima su prenesene mjere za spas naroda u Republici Srpskoj.

S obzirom da je opozicija napravila ono što je obećala još prije mjesec dana, za ovaj potez joj dajemo pozitivnu ocjenu.

(istinomjer.ba)

Počelo uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske"...

Program sufinansiranja zapošljavanja asistenata na fakultete

Krajem prošle godine svjedočili smo najavi velikih planova i obećanja iz Vlade KS kada je u pitanju zapošljavanje. Između ostalog mogli smo čuti i da budžet za 2018. godinu garantuje i zaposlenje 150...Od danas veće penzije u RS

Premijerka Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović oktobra prošle godine najavila je da će u drugom kvartalu 2018. godine doći do novog povećanja penzija. Jedno u nizu obećanja koje...