KS: Putujući vrtić biće u funkciji 2019. godine

Povodom članka Istinomjera, Mališani iz osjetljivih i marginalizovanih društvenih grupa još uvijek čekaju “putujući vrtić”, u kojem smo obećanje resornog ministra Elvira Kazovića, ocijenili nesipunjenim, od švicarskog Caritasa, kao partnera projekta dobili smo svojevrstan “demant”, u kojem se navodi da su određene aktivnosti ipak sprovedene.

Dodatno, prema navodima regionalnog direktora Caritasa za Zapadni Balkan, Daniela Bronkala “putujući vrtić” biće u funkciji 2019. godine. Dakle, godinu kasnije nego što je ministar Elvir Kazazović najavio. Zbog ovih navoda Istinomjer je dobijenu informaciju shvatio kao novi rok, te će je shodno tome i tretirati, kao najavu.

Tačni su navodi da Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo završava nacrt projekta u saradnji sa švicarskim Caritasom  i JU “Djeca Sarajeva”, koji uključuje i “Putujući vrtić”. Međutim, nije tačno da nije postignut napredak.

Početak projekta zakazan je za maj 2018. godine, i uključuje razne aktivnosti. Predviđeno je da autobus za obdanište, kao jedna od mnogobrojnih aktivnosti, bude spreman na proljeće 2019. godine. Nadalje, potvrđujemo da je sporazum o saradnji, za nabavku i rad “putujućeg vrtića” trenutno na putu za potpisivanje.

(Daniel Bronkal, regionalni direktor Caritasa za Zapadni Balkan, 15.02.2018.)

Uz konstataciju da je resorni ministar Elvir Kazazović sam najavio “pogrešan rok”, te da je shodno tome,  i na osnovu odgovora koji je Istinomjer dobio iz kabineta ministra obećanje i ocijenjeno, pratit ćemo da li će u ovom, novom, najavljenom roku mališani iz osjetljivih i marginalizovanih društvenih grupa dobiti “putujući vrtić” u 2019. godini.

 

(Istinomjer.ba)

Elektronski dnevnici i dalje na čekanju

Nakon što je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, u prošloj školskoj godini, realizovalo pilot projekat...

Parlamentarni angažman i ostvarena zarada

Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Boriša Falatar, u jednom od svojih nedavnih intervjua komentirao je način na koji njegovi protukandidati, u utrci za...


Dok sporazum sa DNS-om kaže jedno, Dodik sada kaže drugo

Predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik jučer je u javnost iznio drugačiji stav po pitanju dijelova “Sporazuma o međusobnoj koalicionoj saradnji” potpisanog između SNSD-a, DNS-a i SP-a, od onoga kojeg je...