KS: Putujući vrtić biće u funkciji 2019. godine

Povodom članka Istinomjera, Mališani iz osjetljivih i marginalizovanih društvenih grupa još uvijek čekaju “putujući vrtić”, u kojem smo obećanje resornog ministra Elvira Kazovića, ocijenili nesipunjenim, od švicarskog Caritasa, kao partnera projekta dobili smo svojevrstan “demant”, u kojem se navodi da su određene aktivnosti ipak sprovedene.

Dodatno, prema navodima regionalnog direktora Caritasa za Zapadni Balkan, Daniela Bronkala “putujući vrtić” biće u funkciji 2019. godine. Dakle, godinu kasnije nego što je ministar Elvir Kazazović najavio. Zbog ovih navoda Istinomjer je dobijenu informaciju shvatio kao novi rok, te će je shodno tome i tretirati, kao najavu.

Tačni su navodi da Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo završava nacrt projekta u saradnji sa švicarskim Caritasom  i JU “Djeca Sarajeva”, koji uključuje i “Putujući vrtić”. Međutim, nije tačno da nije postignut napredak.

Početak projekta zakazan je za maj 2018. godine, i uključuje razne aktivnosti. Predviđeno je da autobus za obdanište, kao jedna od mnogobrojnih aktivnosti, bude spreman na proljeće 2019. godine. Nadalje, potvrđujemo da je sporazum o saradnji, za nabavku i rad “putujućeg vrtića” trenutno na putu za potpisivanje.

(Daniel Bronkal, regionalni direktor Caritasa za Zapadni Balkan, 15.02.2018.)

Uz konstataciju da je resorni ministar Elvir Kazazović sam najavio “pogrešan rok”, te da je shodno tome,  i na osnovu odgovora koji je Istinomjer dobio iz kabineta ministra obećanje i ocijenjeno, pratit ćemo da li će u ovom, novom, najavljenom roku mališani iz osjetljivih i marginalizovanih društvenih grupa dobiti “putujući vrtić” u 2019. godini.

 

(Istinomjer.ba)

Počelo uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske"...

Oporezivanje kladioničara šteta ili korist za grad Zenicu?

Krajem 2016. godine, Gradsko vijeće Grada Zenice, na osnovu prijedloga gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića izglasalo je uvođenje novih poreza. Osim kladionica, koje su izazvale najveću pažnju...Nadležnosti i rad pravosudnih organa u BiH nepoznanica za Milorada Dodika

U jednom od poslijednjih intervjua, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik iznio je nekoliko netačnih konstatacija, a s ciljem prebacivanja odgovornosti i širenjem dezinformacija. Ovakvi navodi,...