Korak do uklanjanja opasnosti sa magistralnog puta Glamočani-Banja Luka

Naplatne kućice na magistralnom putu Glamočani-Banja Luka, postavljene još 2013. godine, definitivno predstavljaju opasnost za učesnike u saobraćaju.

“Imate 45 dana da uklonite naplatne kućice u Glamočanima, opština Laktaši”, rok je koji je glavni republički inspektor 08.02.2018. godine dao javnom preduzeću “Putevi RS” da ispoštuje ono što je još novembra 2015. godine naložila Vlada Republike Srpske.   

Iz Republičke uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da “Prema raspoloživim podacima, od 6. februara 2015. do 6. februara ove godine na spornoj lokaciji dogodilo se 48 saobraćajnih nezgoda, tokom kojih su dvije osobe poginule, tri teško i 11 lakše povrijeđeno, a u 32 slučaja došlo je do materijalne štete”.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Neđo Trninić tokom svog mandata u više navrata insistirao je na uklanjanju spornih naplatnih kućica.

Od početka svog mandata insistiram na uklanjanju kućica, jer su postavljene bez saglasnosti Ministarstva saobraćaja i veza RS. Prošle godine insistirao sam na tome da kućice budu uklonjene, ali od toga nije bilo ništa. Ove godine ponovo tražim isto, jer naplatne kućice ugrožavaju i bezbjednost saobraćaja. Uklanjanje je uvršteno u plan “Puteva RS” i tražiću od rukovodstva tog preduzeća da završe sve što su planirali u ovoj godini.

Neđo Trninić, 25.05.2017.

U cilju ispunjavanja svojih zakonskih obaveza javno preduzeće “Putevi RS” 2017. godine raspisalo je tender za izbor izvođača naloženih radova.

Prihvaćena je preporuka Komisije za dodjelu ugovora da ugovor bude dodijeljen grupi ponuđača MG Mind i MIG Elektro iz Mrkonjić Grada koja je dostavila najbolje ocijenjenu ponudu u skladu sa kriterijumom za dodjelu ugovora. Vrijednost ponude je 1.133.818 KM pez PDV-a.

Direktor “Puteva RS” Nenad Nešić, 07.12.2017.

Međutim, kako navode iz “Puteva RS”, žalbena procedura na navedenu odluku još uvijek nije okončana.

Žalbena procedura za javnu nabavku uklanjanje naplatnih kućica na magistralnom putu M16 je u toku.

“Putevi RS”, 31.01.2018.

Izgradnja naplatnih kućica javno preduzeće “Putevi RS” koštala je 2,1 KM, dok je u Planu javnih nabavki ovog preduzeća za ovu godinu za uklanjanje naplatnih kućica sa magistralnog puta M-16 predviđeno 750 000 KM.

Ocjena Istinomjera radi se na tome bazirana je na izjavi glavnog republičkog inspektora upućenoj javnom preduzeću “Putevi RS”, te će naš tim nastaviti pratiti daljni razvoj situacije kada je ovaj problem na magistralnom putu M-16 u pitanju.

(istinomjer.ba)

Hoće li Dodik ići do kraja sa kandidaturom za Predsjedništvo BiH?

U proteklom periodu bili smo svjedoci Dodikovog “nećakanja” o mogućoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH, i datumu...

Igor Crnadak

Primjereno ili nije?

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ima različit pristup kada je komentarisanje izjava članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine u pitanju.   U intervjuu koji je ministar...


Koliko bi zarađivao Milorad Dodik da je “sankciju za neistine” primjenio na samog sebe?

Milorad Dodik je sankcionisao Ramiza Salkića zbog “iznošenja notornih neistina”. Istovremeno, sam Dodik je u prošloj godini od “Istinomjera” 14 puta dobio ocjenu “neistinito” za izjave koje je davao...