Kanton Sarajevo: U decembru otvaranje Centra komunalnih usluga

Građani i građanke Kantona Sarajevo već od narednog mjeseca mogli bi račune za grijanje, komunalne usluge i vodovod i kanalizaciju plaćati na jednom mjestu, bez provizije. Centra za korisnike komunalnih usluga u KS trebao bi biti otvoren 19. decembra.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS, Senad Hasanspahić o otvaranju ovog Centra govorio je i prošle godine.

Vrlo brzo ćemo krenuti u realizaciju ovog projekta i to će biti prvi takav centar u Kantonu. Osim bolje usluge građanima, biće omogućeno i kvalitetnije praćenje naplate komunalnih usluga ‘Sarajevo-gasa’, ‘Vodovoda’, ‘Toplana’ i  ‘Rada”, dok  preduzeća ‘Tržnice’, ‘Pokop’ i ‘Park’ nemaju taj individualni dio komunalne potrošnje i oni će biti organizirani na drugi način.

(Senad Hasanspahić, ministar komunalne privrede i infarstrukture KS, 25.05.2016.)

Prema najavi resornog ministra Hasanspahića Centar bi konačno trebao biti otvoren 19. decembra. Osim jednostavnijeg načina plaćanja računa ovaj Centar imat će za cilj i poboljšanja organizacijske efikasnosti komunalnih djelatnosti.

Kad zatražite zahtjev za izgradnju nekog objekta onda morate trošiti vrijeme na čekanje određenih mišljenja javnih komunalnih preduzeća. Ponekad se u tome izgubi dragocijeno vrijeme za projekte, pogotovo općine koje su vrlo operativne i onda se izgubi po nekoliko mjeseci.

(Senad Hasanspahić, ministar komunalne privrede i infarstrukture KS, 28.11.2017.)

Istinomjer će pratiti da li će, nakon godinu i po, koliko je prošlo od najave, narednog mjeseca biti otvoren Centra za korisnike komunalnih usluga u Kantonu Sarajevo.

 

(istinomjer.ba)

Sanacione mjere: Spašavanje GRAS-a preko leđa građana/ki

Godinama smo svjedoci mnogobrojnih problema s kojima se JKP GRAS susreće, posebno građani/ke koji su korisnici i...

Selma Ašćerić

Do Nove godine besplatan Wi-Fi u sarajevskim tramvajima

Vlada KS ljetos je odredila 45 mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP GRAS, koje bi trebale rezultirati boljim javnim gradskim prevozom, kvalitetnijom uslugom, smanjenjem gubitaka i dugovanja...

Selma Ašćerić

Provedba odgojnih mjera za maloljetne počinioce blažih krivičnih djela u KS

S pravom se može reći da BiH nema sistemski riješen način sankcionisanja maloljetnih počinitelja krivičnih djela. Proteklih godina bili smo svjedoci porasta maloljetničkog kriminala u...

Selma Ašćerić