Kanton Sarajevo: Od 2018. sve škole će imati elektronske dnevnike

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS ispunilo je ove godine obećanje kada je u pitanju realizacija pilot projekta uvođenja elektronskih školskih dnevnika. Ove školske godine, u 10 škola na području KS uvedene su razredne knjige u elektronskom obliku, a ministar Kazazović je najavio da će od iduće školske godine sve škole u KS imati elektronske dnevnike.

Za nabavku opreme za realizaciju projekta Elektronski dnevnik planirano je 1.100.000 KM. Namjera je da od nove školske godine prestane uporedno vođenje elektronskog i pisanog dnevnika, te će se preći na elektronski.

(Elvir Kazazović, 06.12.2017.)

 

Kako je rečeno, cilj uvođenja elektronskih dnevnika je  povećanje transparentnosti i poboljšanje komunikacije na relaciji učenik – nastavnik – roditelji.

Nacrtom budžeta KS-a za 2018. godinu, koji iznosi 757.255.600 KM, za Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS predviđeno je 85.217.850 KM.

Istinomjer će pratiti da li će sve škole u KS, počev od septembra 2018. godine dobiti razredne knjige u elektronskom obliku.

 

(istinomjer.ba)

Vlada FBiH izdvaja milione za zapošljavanje

Poduzimanje aktivnosti u oblasti rada i zapošljavanja osim što su velika potreba bh. društva također su i u samom vrhu...

Vanjska politika BiH od sada u okviru usvojene Strartegije

“Ne možemo vanjsku politiku voditi od danas do sutra i korigirati neke odnose”. Problemi u vanjskopolitičkom djelovanju Bosne i Hercegovine evidentni su i postoje od samog potpisivanja...


Nova obećanja borcima

Proteklih dana svjedočili smo borbi bivših pripadnika Armije R BiH za svoja prava. Iako boračka populacija nema jedinstveno mišljenje i stav oko mnogih pitanja, većina se slaže da demobilisani borci...