Kanton Sarajevo: Od 2018. sve škole će imati elektronske dnevnike

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS ispunilo je ove godine obećanje kada je u pitanju realizacija pilot projekta uvođenja elektronskih školskih dnevnika. Ove školske godine, u 10 škola na području KS uvedene su razredne knjige u elektronskom obliku, a ministar Kazazović je najavio da će od iduće školske godine sve škole u KS imati elektronske dnevnike.

Za nabavku opreme za realizaciju projekta Elektronski dnevnik planirano je 1.100.000 KM. Namjera je da od nove školske godine prestane uporedno vođenje elektronskog i pisanog dnevnika, te će se preći na elektronski.

(Elvir Kazazović, 06.12.2017.)

 

Kako je rečeno, cilj uvođenja elektronskih dnevnika je  povećanje transparentnosti i poboljšanje komunikacije na relaciji učenik – nastavnik – roditelji.

Nacrtom budžeta KS-a za 2018. godinu, koji iznosi 757.255.600 KM, za Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS predviđeno je 85.217.850 KM.

Istinomjer će pratiti da li će sve škole u KS, počev od septembra 2018. godine dobiti razredne knjige u elektronskom obliku.

 

(istinomjer.ba)

Kanton Sarajevo: Lokalna samouprava i implementacija amandmana na Ustav KS

Skupština Kantona Sarajevo u julu 2017. godine usvojila je amandmane na Ustav Kantona Sarajevo kojima su utvrđene...

Dosljedan stav i pogrešna saznanja

Zakon o akcizama BiH usvojen je na prošlosedmičnoj maratonskoj sjednici PD PSBiH. Za usvajanje ovog Zakona glasala su 22 zastupnika, dok je 20 bilo protiv. Aleksandra Pandurević, za razliku od mnogih...


Opština Pale: Rekonstruisan tunel “Kalovita brda”

Nekoliko mjeseci unazad, na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale saobraćaj je bio izuzetno otežan, između ostalog i zbog sanacije tunela Kalovita brda, na ulazu u Pale. Sanacija u vrijednosti...