Imena potencijalnih prinudnih upravnika GRAS-a nisu saopštena prošle sedmice

Svjedoci smo mnogobrojnih problema s kojima se JKP GRAS godinama susreće, ali i građani/ke koji su korisnici istog. Prosječni mjesečni gubitak GRAS-a je 2.793.598,00 KM, a Vlada KS dugo je najavljivala poduzimanje mjera za ozdravljenje ovog preduzeća. Premijer Konaković je najavio da će kadrovske komisije SDA, u toku prošle sedmice, dostaviti imena za privremenog upravnika u JKP GRAS, ukoliko Skupština KS usvoji Zaključak, odnosno da saglasnost za uvođenje privremenih mjera za sanaciju stanja u KJKP GRAS.

Skupština je zasjedala, prihvaćene su privremene mjere, odnosno postavljanje prinudnog upravnika, međutim, imena nisu dostavljena ni saopštena javnosti.

Obaveza (budućeg) imenovanog privremenog upravnika prema usvojenom Zaključku, trebala bi biti, da u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja KS, u roku od 30 dana, od dana usvajanja Zaključka, Skupštini KS dostavi prijedlog mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP „Gradski saobraćaj“ na razmatranje i usvajanje.

Kao i obično, premijer se ogradio od djelovanja Vlade KS po ovom pitanju, i “lopticu” prebacio na stranački teren.

Vlada neće predložiti stečajnog upravnika u GRAS-u, jer je to posao stranke. Prinudnog upravnika treba predložiti SDA. Ja se zbog nekih stranačkih rješenja bunim jer smatram da nisu dobra, a kojeg će kandidatata predložiti SDA za prinudnog upravnika, Vlada o tome ne odlučuje, ali će to ocijeniti kada dobijemo konkretno ime.

(Elmedin Konaković, 24.05.2017.)

Kao i u slučaju problema u ViK-u, Konaković sa informacijama i Zaključcima Vlade KS, prvo ide u SDA, da se “buni” umjesto da o tome diskutuje u institucijama koje su za to predviđene i zadužene.

Imena “podobnih” kandidata, koji pretenduju na mjesto prinudnog upravnika GRAS-a, nisu dostavljena u najavljenom roku, nego smo ponovo čuli “za sedam dana”, zbog čega premijer Konaković od Istinomjera dobija ocjenu neispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Stevandić o Erdoganovoj “poruci broj jedan”

Tokom jedne od dijaloških emisija, upitan da prokomentariše, kako novinarka kaže “poruku broj jedan... da Erdogan daje...

Niz neistina o migrantima: Na red su došli narkotici i zarazne bolesti

Migrantska kriza u Bosni i Hercegovini prerasla je u politički problem, glavnu temu dnevno političkih prepucavanja ali i neiscrpan izvor neutemeljenih i neistinitih izjava koje slušamo sa svih nivoa...

Sebija Izetbegović “može” do 26. maja odlučiti hoće li učestvovati u utrci, ali Zvizdić ne

Predizborna neizvjesnost o tome koga će SDA predložiti za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u punom je jeku. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić iako je bio najozbiljniji kandidat...