I Skopljaković se predomislio-neće biti kandidat za Predsjedništvo BiH

Početkom maja ove godine, predsjednik Hrvatske stranke, Božo Skopljaković odlučno je najavio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Početkom maja ove godine, predsjednik Hrvatske stranke, Božo Skopljaković odlučno je najavio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Obrazlažući svoju odluku, Skopljaković je tada istakao da njegova Hrvatska stranka “u intenzivnim razgovorima s hrvatskim strankama zainteresiranim za saradnju i zajednički izlazak na predstojećim izborima, a to su stranke koje se zalažu za jednakopravnost Hrvata na cijelom prostoru BiH, a ne samo na jednom njenom dijelu”, te dodao:

S obzirom na novonastalu situaciju i veliki broj kandidata za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH, odlučio sam se i sam kandidirati na narednim izborima za tu poziciju.

Božo Skopljaković, 03.05.2018.

Međutim, u današnjem saopštenju Hrvatske stranke navodi se da se “Božo Skopljaković ipak neće kandidirati za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH”.

Kako dalje kažu u ovoj stranci, procijenjeno je “kako bi Skopljakovića kandidatura dovela do daljnje polarizacije i raslojavanja hrvatskoga biračkoga tijela što bi samo išlo u korist HDZ BiH, odnosno kandidatu te stranke. Tijela Hrvatske stranke BiH će u sljedećem razdoblju donijeti odluku o eventualnoj potpori kandidatu iz neke druge političke stranke ovisno o uspostavi partnerstva ili koalicije sa nekom opcijom i ljudskim i obrazovnim kvalitetama nekoga od kandidata”.

24.05.2018.

Obzirom na ranije iznešenu oduku po pitanju svoje kandidature za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, stav predsjednika Hrvatske stranke, Bože Skopljakovića po ovom pitanju Istinomjer ocjenjuje nedosljednim.

(istinomjer.ba)

Nezavisni odbor može predlagati Vladi USK imena kandidata za policijskog komesara

Premijer Unsko-sanskog kantona, Husein Rošić, govoreći o proceduri imenovanja policijskog komesara, ustvrdio je da...

Klirinški dug uplaćen Federaciji BiH nije otišao u infrastrukturne projekte

Još prije nego su sredstva uplaćena, premijer Vlade FBiH, Fadil Novalić u par navrata izjavio je da će novac od klirinškog duga biti iskorišten u infrastrukturne projekte. Avgusta mjeseca...Općina Centar finansira obuku za programere, a nakon toga obećava i zaposlenje u IT sektoru

Načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić je u svom izbornom programu smanjenje nezaposlenosti svrstao u sami vrh liste prioriteta. Jedan od najavljenih projekata, koji je nedavno realizovan, bila je i...