Grad Bužim na putu da dobije svoj muzej

“Ova inicijativa će svakako dobiti podršku, to grad Bužim svakako zaslužuje i ja se nadam da će uz ostale podrške, ministarstva obrazovanja i općine Bužim taj čin biti realiziran…”

Inicijativa za organiziranje Muzeja Grada Bužima usvojena od strane Opštinskog vijeća Bužim oktobra 2015. godine, na putu je da bude realizovana. Da bi se stvari mogle kretati u tom pravcu, nakon sastanka kojem su između ostalih prisustvovali načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković te zastupnici u Skupštini USK Nisvet Jusić i Samir Veladžić, najavio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi USK, Muhamed Ramić podržavajući inicijativu za osnivanje Zavičajne zbirke i Muzeja grada Bužima.

Ova inicijativa će svakako dobiti podršku, to grad Bužim svakako zaslužuje i ja se nadam da će uz ostale podrške, ministarstva obrazovanja i općine Bužim taj čin biti realiziran. Imamo ideju kako i na koji način to uraditi, čak imamo i neka sredstva i idemo ka cilju. Sve što bude u domenu Ministarstva nauke, kulture i sporta USK biće odrađeno.

Muhamed Ramić, 04.07.2017.

Krupan korak na ispunjenju ovog obećanja učinjen je na sjednici Vlade USK održanoj 16.02.2018. godine, na kojoj je donesena odluka o dodjeli dijela objekta stare škole na trajno korištenje općini Bužim. Upravo je pomenuti dio objekata u sklopu Inicijative predviđen za smještaj Muzeja Grada Bužima.  

Ova odluka Vlade USK bit će proslijeđena na razmatranje  Skupštini USK-a, a Istinomjer će pratiti da li će Inicijativa za organizovanje Muzeja Grada Bužima biti u potpunosti realizovana.

(istinomjer.ba)

 

Vlada FBiH izdvaja milione za zapošljavanje

Poduzimanje aktivnosti u oblasti rada i zapošljavanja osim što su velika potreba bh. društva također su i u samom vrhu...

Vanjska politika BiH od sada u okviru usvojene Strartegije

“Ne možemo vanjsku politiku voditi od danas do sutra i korigirati neke odnose”. Problemi u vanjskopolitičkom djelovanju Bosne i Hercegovine evidentni su i postoje od samog potpisivanja...


Vlada HNK ostaje pri svom stavu

Nakon konferencije za štampu glasnogovornika Vlade HNK, održane 09.03.2018. godine, jasno je da strane ostaju i dalje na svojim prethodnim pozicijama. Borbi između Strukovnog sindikata doktora...