Goražde: U maju tematska sjednica o izgradnji Centra za upravljanje otpadom

Već godinama smo svjedoci priča i najava da je Goražde na dobrom putu da konačno riješi višegodišnji problem odlaganja otpada. Prije nešto više od dvije godine interes za izgradnju Centra za upravljanje otpadom, između ostalih, iskazali su i predstavnici Bahrain Management Centra, za koje su gradske vlasti tada izjavile da su upravo oni najozbiljniji potencijalni investitori.

Od tada do danas značajnijih pomaka nije bilo, a javnosti nisu dostupne informacije u kojoj je fazi realizacija najavljenog.

Problem cijele naše regije jeste odlaganje sanitarnog otpada. Nakon što smo završili mnoge faze kroz kupovanje zemljišta i pribavljanja dozvola na dobrom smo putu da riješimo ovaj problem. Sada očekujemo raspisivanje Javnog poziva gdje ćemo putem javno-privatnog partnerstva izabrati najpovoljnijeg investitora, jer imamo zainteresovanosti od strane kompanija iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke i evo od današnjih gostiju iz Bahreina koji su došli sa konkretnim prijedlozima pokazavši na taj način da su ozbiljni.

(Muhamed Ramović, 23.02.2016.)

Tek nedavno, nakon sjednice GV Goražda održane 30.03.2018. godine gradonačelnik Goražda, Muhamed Ramović najavio je održavanje tematske sjednice na kojoj će zainteresovana javnost dobiti sve potrebne informacije o ovom projektu.

Kada je riječ o projektu Centar za upravljanje otpadom u maju je planirana tematska sjednica i gradonačelnik je kazao kako će Vijeće dobiti sve potrebne informacije, te da će u maju pozvati delegaciju iz Bahreina koja će Vijeće detaljno informisati o svemu.

(Saopštenje sa 9. redovne sjednice GV, 30.03.2018.)

Istinomjer će pratiti realizaciju projekta izgradnje Centra za upravljanje otpadom i da li će u maju biti održana najavljena tematska sjednica GV Goražda.

 

(Istinomjer.ba)

Istražno tijelo Vijeća Evrope o optužbama na račun Milice Marković

Nema dokaza koji bi potvrdili optužbe na račun Milice Marković iznešene u pismu koje je krajem 2016. godine stiglo na...

Program sufinansiranja zapošljavanja asistenata na fakultete „150+“

Krajem prošle godine svjedočili smo najavi velikih planova i obećanja iz Vlade KS kada je u pitanju zapošljavanje. Između ostalog mogli smo čuti i da budžet za 2018. godinu garantuje i zaposlenje 150...Bosić je uputio Ivaniću poziv za hitnu sjednicu Zastupničkog doma PS BiH

Razlozi zbog kojih Mladen Ivanić, kako kaže, nije dobio poziv za pomenutu sjednicu, javnosti trenutno nisu poznati. Hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, sa jedinom...