Fahrudin Radončić: Kukić (ni)je dobro rješenje

Fahrudin Radončić je kazao da je hrvatsko pitanje objektivan problem u BiH i za takav položaj Hrvata direktno okrivljuje Zlatka Lagumdžiju. Eliminisanje izborne volje hrvatskog naroda nije dobro za BiH, zaključio je on. Kandidaturu Slave Kukića za mandatara za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH on je ocijenio kao kadrovsko ponižavanje SDP-a te da su sadašnje vlasti nesposobne da ispune svoja obećanja, tvrdi predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

(FACE TV/Dnevni Avaz, 19. 6. 2011.)

Komentar:

Savez za bolju budućnost (SBB) dao je podršku kandidatu za predsjedavajućeg Vijeća ministra Slavi Kukiću da formira parlamentarnu većinu i sastavi Vijeće ministara BiH. Kukić je nakon sastanka sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem izrazio nadu da će takvu podršku dobiti i kod drugih stranaka sa kojim bude razgovarao do srijede, te da će uspjeti da napravi neku vrstu koncentracione vlade koja će uspjeti da koncentriše svu političku i društvenu energiju oko najbitniji pitanja razvoja BiH.

(SRNA, 20. 6. 2011.)

Kritika višim nivoima vlasti nije na mjestu

Uprkos činjenici da se i u institucijama Republike Srpske konstantno zapošljavaju novi službenici/ce, te da je Vlada...

Džaferović i SDA zaboravili sa kim su trenutno u koaliciji

Iako je do početka izborne kampanje ostalo više od mjesec dana, mnoge partije i njihovi kanditati su već uveliko počeli sa animacijom birača. Tako i kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva...Neodlučni CIK i stranka “Dr. Vojislav Šešelj”

Opći izbori sve su bliže, a Centralna izborna komisija BiH (CIK), ako je suditi po ovjerama kandidatura političkih partija, prilično neodlučno dočekuje iste. Naime, CIK je najprije odbio ovjeriti...