Facebook stranice kao alat za informisanje građana o radu i aktivnostima MZ

Azra Jahić, vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Ilidža, podnijela je inicijativu za uvođenje zvaničnih facebook stranica mjesnih zajednica, kako bi se poboljšao način komunikacije i informisanja građana o radu i aktivnostima.

 

S obzirom na to da sve veći broj građana koristi internet, mnogo je učinkovitije omogućiti im informisanje putem društvenih mreža. Tražila sam da se za svaku MZ s područja općine Ilidža osigura internet konekcija (ukoliko već nije), te da Služba za informisanje napravi zvanične Facebook stranice za sve MZ tako da se omogući i dodatni, savremeni način informisanja građana, čime bismo unaprijedili komunikaciju i povećali odziv građana u aktivnostima mjesne zajednice”

Azra Jahić 03.08.2018.

 

Jahićeva navodi da bi se ovim poslom bavili sekretari mjesnih zajednica ili predsjednici savjeta, a na ovaj način bi građani bili obaviješteni na adekvatan način o aktivnostima koje se provode unutar njihovih mjesnih zajednica.

Istinomjer će pratiti dalje razvijanje inicijative vijećnice Azre Jahić, odnosno da li će doći do uspostavljanja facebook naloga u mjesnim zajednicama Općine Ilidža.

(Istinomjer.ba)

Azra Jahić

Rođena u Bijeljini, poslije srednje škole upisala Elektrotehnički fakultet u Sarajevu. Poslije rata, kao studentica...

Finansijska pomoć mladima u KS za kupovinu stanova

Premijer Kantona Sarajevo, Adem Zolj najavio je realizaciju brojnih projekata za mlade, a među njima je spomenuo i finansijsku pomoć u svrhu kupovine stanova. Vrhunac pomoći i mladim bit će u...U RS od sljedeće godine registracija firmi biće moguća elektronskim putem

Iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske najavljeno je da će od iduće godine u ovom bh. entitetu registracija firmi biti moguća elektronskim putem, kao i da će...