Dobro došao predsjedniče!

“Oni su u Republici Srpskoj, ne u Bosni i Hercegovini”, odgovorio je Dodik na pitanje o protestnoj noti Gruzije zbog prisustva rukovodstva Južne Osetije na Dan RS.

(Milorad Dodik, ba.n1info.com, 10.01.2018.)

Inače, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i ministar vanjskih poslova Јužne Osetije Dmitrij Medojev potpisali su dan nakon obilježavanja Dana RS i Memorandum o saradnji Republike Srpske i Јužne Osetije. Potpisivanju su prisustvovali predsjednik RS Milorad Dodik i predsjednik tzv. Južne Osetije Anatolij Bibilov.

Gruzija je povodom ove posjete uputila diplomatsku notu Ministarstvu vanjskih poslova BiH, koje je na istu i odgovorilo “u skladu sa pozitivnom diplomatskom praksom očuvanja prijateljskih bilateralnih odnosa dvije zemlje.” 

(Istinomjer.ba)

Jesenska akcija čišćenja

"Naoružat ćemo se olovkama i metlama da ih pometemo s političke scene." Elmedin Konaković,...

Ključne dokumente u procesu NATO integracija potpisali su kadrovi SNSD-a

Nedavno usvojena Strategija vanjske politike BiH samo je potvrdila opredjeljenje naše zemlje u pogledu NATO integracija koje je iskazano prije više...Analiza Strategije vanjske politike Bosne i Hercegovine 2018-2023 godine

Uvijek postoji mogućnost da jedan ovakav dokument ostane samo prazno slovo na papiru, i da oni koji su zaduženi za njegovo provođenje budu vođeni svojim dnevno-političkim interesima, i tako u drugi...