Čubrilović: Od tendera do tendera

Nedeljko Čubrilović
Nedeljko Čubrilović

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će za koji mjesec sigurno biti raspisan tender i izabran izvođač radova za izgradnju mosta na Savi u Gradišci koji će spajati Republiku Srpsku i Hrvatsku.

(Srna, 11.05.2012.)

Komentar:

O izgradnji mosta u Gradišci govori se već godinama. Prema najnovijim informacijama, gradnja mosta na Savi kod Gradiške trebala bi početi na proljeće ove godine, a gradit će ga zajedno BiH i Hrvatska.

No, ovakvih najava nije manjkalo ni ranije. Samo u prethodnoj godini, raspisivanje tendera prvo je u maju 2012. najavio Nedeljko Čubrilović, dok su se u septembru mogle čuti najave o tenderu u novembru 2012, što su dogovorili predstavnici BiH i Hrvatske u okviru Jedinice za realizaciju gradnje međudržavnog mosta.

Ostaje da se vidi hoće li se ostvariti nedavna najava ministra Čubrilovića o početku izgradnje na proljeće ove godine, no obećanje o raspisivanju tendera u 2012 ostaje – neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Bivši radnici “FAMOSA” očekuju obećanu isplatu

Od kupoprodaje "FAMOSA" trebalo bi biti isplaćeno po 2.500 KM za 327 bivših radnika. Nakon što je stavljen pod...

Vlada FBiH izdvaja milione za zapošljavanje

Poduzimanje aktivnosti u oblasti rada i zapošljavanja osim što su velika potreba bh. društva također su i u samom vrhu liste prioriteta kada je u pitanju provođenje Reformske Agende. U oktobru 2016....Vlada HNK ostaje pri svom stavu

Nakon konferencije za štampu glasnogovornika Vlade HNK, održane 09.03.2018. godine, jasno je da strane ostaju i dalje na svojim prethodnim pozicijama. Borbi između Strukovnog sindikata doktora...