Čubrilović: Od tendera do tendera

Nedeljko Čubrilović
Nedeljko Čubrilović

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će za koji mjesec sigurno biti raspisan tender i izabran izvođač radova za izgradnju mosta na Savi u Gradišci koji će spajati Republiku Srpsku i Hrvatsku.

(Srna, 11.05.2012.)

Komentar:

O izgradnji mosta u Gradišci govori se već godinama. Prema najnovijim informacijama, gradnja mosta na Savi kod Gradiške trebala bi početi na proljeće ove godine, a gradit će ga zajedno BiH i Hrvatska.

No, ovakvih najava nije manjkalo ni ranije. Samo u prethodnoj godini, raspisivanje tendera prvo je u maju 2012. najavio Nedeljko Čubrilović, dok su se u septembru mogle čuti najave o tenderu u novembru 2012, što su dogovorili predstavnici BiH i Hrvatske u okviru Jedinice za realizaciju gradnje međudržavnog mosta.

Ostaje da se vidi hoće li se ostvariti nedavna najava ministra Čubrilovića o početku izgradnje na proljeće ove godine, no obećanje o raspisivanju tendera u 2012 ostaje – neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Kadrovi SNSD-a zaslužni su za trasiranje NATO puta

Komentirajući političku svakodnevnicu u Republici Srpskoj, koja se često svodi na protivljenje NATO integracijama od...

Zakazana vanredna sjednica na kojoj bi se trebalo raspravljati o izbornim jedinicama u FBiH

Prethodnih dana mnogo se govorilo o sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj bi se trebao razmatrati Zakon o izbornim jedinicama FBiH, kojeg je nedavno usvojio Predstavnički dom...


Nakon isteka “maksimalnih sedam” dana, migranti i dalje bez smještaja

Migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu ne jenjava, te je u pravcu rješavanja nagomilanih problema, ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH, Dragan Mektić  05.07.2018. godine najavio novi...