Budžet USK usvojen u “sudijskom” vremenu

Nakon višesatne rasprave, uz podršku devet zastupnika SDA, četiri zastupnika DF-a, te po dva iz SBB-a i Laburističke stranke, Skupština USK usvojila Budžet USK za 2018. godinu.

Na 140. sjednici Vlade USK donesena je odluka o privremenom finansiranju ovog kantona. Odluku je potvrdila i Skupština USK, a premijer USK, Husein Rošić tada je rekao da privremeno finansiranje ne treba biti razlog za zabrinutost jer će budžet, ipak, biti usvojen na vrijeme.

Budžet će dakle biti usvojen na vrijeme.

Husein Rošić, 21.03.2018.

Kako je i najavljeno, Vlada unsko-sanskog kantona na 137. sjednici usvojila  je utvrđeni prijedlog kantonalnog budžeta za 2018. godinu, koji je zatim upućen u skupštinsku proceduru gdje se trebao naći na sjednici Skupštine USK 2. aprila.

Dan pred najavljenu sjednicu, uz tvrdnju da je “kanton dobro funkcionisao s privremenim finansiranjem”, Hošić je istakao da su u sklopu javne rasprave o budžetu uključeni i građani, te da u ovom procesu “računa na konstruktivno ponašanje opozicije”.

01.04.2018.

Nakon višesatne rasprave, uz podršku devet zastupnika SDA, četiri zastupnika DF-a, te po dva iz SBB-a i Laburističke stranke, Skupština USK je usvojila Budžet USK za 2018. godinu, čime je obećanje premijera Unsko-sanskog kantona, Huseina Rošića ispunjeno.

(istinomjer.ba)

Istražno tijelo Vijeća Evrope o optužbama na račun Milice Marković

Nema dokaza koji bi potvrdili optužbe na račun Milice Marković iznešene u pismu koje je krajem 2016. godine stiglo na...

Program sufinansiranja zapošljavanja asistenata na fakultete „150+“

Krajem prošle godine svjedočili smo najavi velikih planova i obećanja iz Vlade KS kada je u pitanju zapošljavanje. Između ostalog mogli smo čuti i da budžet za 2018. godinu garantuje i zaposlenje 150...Bosić je uputio Ivaniću poziv za hitnu sjednicu Zastupničkog doma PS BiH

Razlozi zbog kojih Mladen Ivanić, kako kaže, nije dobio poziv za pomenutu sjednicu, javnosti trenutno nisu poznati. Hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, sa jedinom...