Budžet USK usvojen u “sudijskom” vremenu

Nakon višesatne rasprave, uz podršku devet zastupnika SDA, četiri zastupnika DF-a, te po dva iz SBB-a i Laburističke stranke, Skupština USK usvojila Budžet USK za 2018. godinu.

Na 140. sjednici Vlade USK donesena je odluka o privremenom finansiranju ovog kantona. Odluku je potvrdila i Skupština USK, a premijer USK, Husein Rošić tada je rekao da privremeno finansiranje ne treba biti razlog za zabrinutost jer će budžet, ipak, biti usvojen na vrijeme.

Budžet će dakle biti usvojen na vrijeme.

Husein Rošić, 21.03.2018.

Kako je i najavljeno, Vlada unsko-sanskog kantona na 137. sjednici usvojila  je utvrđeni prijedlog kantonalnog budžeta za 2018. godinu, koji je zatim upućen u skupštinsku proceduru gdje se trebao naći na sjednici Skupštine USK 2. aprila.

Dan pred najavljenu sjednicu, uz tvrdnju da je “kanton dobro funkcionisao s privremenim finansiranjem”, Hošić je istakao da su u sklopu javne rasprave o budžetu uključeni i građani, te da u ovom procesu “računa na konstruktivno ponašanje opozicije”.

01.04.2018.

Nakon višesatne rasprave, uz podršku devet zastupnika SDA, četiri zastupnika DF-a, te po dva iz SBB-a i Laburističke stranke, Skupština USK je usvojila Budžet USK za 2018. godinu, čime je obećanje premijera Unsko-sanskog kantona, Huseina Rošića ispunjeno.

(istinomjer.ba)

Nezavisni odbor može predlagati Vladi USK imena kandidata za policijskog komesara

Premijer Unsko-sanskog kantona, Husein Rošić, govoreći o proceduri imenovanja policijskog komesara, ustvrdio je da...

Klirinški dug uplaćen Federaciji BiH nije otišao u infrastrukturne projekte

Još prije nego su sredstva uplaćena, premijer Vlade FBiH, Fadil Novalić u par navrata izjavio je da će novac od klirinškog duga biti iskorišten u infrastrukturne projekte. Avgusta mjeseca...Općina Centar finansira obuku za programere, a nakon toga obećava i zaposlenje u IT sektoru

Načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić je u svom izbornom programu smanjenje nezaposlenosti svrstao u sami vrh liste prioriteta. Jedan od najavljenih projekata, koji je nedavno realizovan, bila je i...