Budžet USK usvojen u “sudijskom” vremenu

Nakon višesatne rasprave, uz podršku devet zastupnika SDA, četiri zastupnika DF-a, te po dva iz SBB-a i Laburističke stranke, Skupština USK usvojila Budžet USK za 2018. godinu.

Na 140. sjednici Vlade USK donesena je odluka o privremenom finansiranju ovog kantona. Odluku je potvrdila i Skupština USK, a premijer USK, Husein Rošić tada je rekao da privremeno finansiranje ne treba biti razlog za zabrinutost jer će budžet, ipak, biti usvojen na vrijeme.

Budžet će dakle biti usvojen na vrijeme.

Husein Rošić, 21.03.2018.

Kako je i najavljeno, Vlada unsko-sanskog kantona na 137. sjednici usvojila  je utvrđeni prijedlog kantonalnog budžeta za 2018. godinu, koji je zatim upućen u skupštinsku proceduru gdje se trebao naći na sjednici Skupštine USK 2. aprila.

Dan pred najavljenu sjednicu, uz tvrdnju da je “kanton dobro funkcionisao s privremenim finansiranjem”, Hošić je istakao da su u sklopu javne rasprave o budžetu uključeni i građani, te da u ovom procesu “računa na konstruktivno ponašanje opozicije”.

01.04.2018.

Nakon višesatne rasprave, uz podršku devet zastupnika SDA, četiri zastupnika DF-a, te po dva iz SBB-a i Laburističke stranke, Skupština USK je usvojila Budžet USK za 2018. godinu, čime je obećanje premijera Unsko-sanskog kantona, Huseina Rošića ispunjeno.

(istinomjer.ba)

Još jedna netačna tvrdnja o broju neprovedenih odluka Ustavnog suda BiH

Veoma često se od strane visokih političkih dužnosnika u Bosni i Hercegovini iznose netačne tvrdnje kada je u pitanju...

RS: Obavljanje pravnih poslova elektronskim putem

Prema najavi direktora Agencije za informaciono društvo Republike Srpske, Srđana Rajčevića, od sredine naredne godine građanima/kama RS biće omogućeno brže i efikasnije obavljanje pravnih poslova...Formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo je moguće bez SDA?

Sastanak i dogovori o formiranju postizborne vlasti na nivou Kantona Sarajevo najavljen je za sutra, 19.10.2018. godine. Inicijator i domaćin sastanka je Naša stranka, a ideja vodilja pregovora ove...