Budžet USK usvojen u “sudijskom” vremenu

Nakon višesatne rasprave, uz podršku devet zastupnika SDA, četiri zastupnika DF-a, te po dva iz SBB-a i Laburističke stranke, Skupština USK usvojila Budžet USK za 2018. godinu.

Na 140. sjednici Vlade USK donesena je odluka o privremenom finansiranju ovog kantona. Odluku je potvrdila i Skupština USK, a premijer USK, Husein Rošić tada je rekao da privremeno finansiranje ne treba biti razlog za zabrinutost jer će budžet, ipak, biti usvojen na vrijeme.

Budžet će dakle biti usvojen na vrijeme.

Husein Rošić, 21.03.2018.

Kako je i najavljeno, Vlada unsko-sanskog kantona na 137. sjednici usvojila  je utvrđeni prijedlog kantonalnog budžeta za 2018. godinu, koji je zatim upućen u skupštinsku proceduru gdje se trebao naći na sjednici Skupštine USK 2. aprila.

Dan pred najavljenu sjednicu, uz tvrdnju da je “kanton dobro funkcionisao s privremenim finansiranjem”, Hošić je istakao da su u sklopu javne rasprave o budžetu uključeni i građani, te da u ovom procesu “računa na konstruktivno ponašanje opozicije”.

01.04.2018.

Nakon višesatne rasprave, uz podršku devet zastupnika SDA, četiri zastupnika DF-a, te po dva iz SBB-a i Laburističke stranke, Skupština USK je usvojila Budžet USK za 2018. godinu, čime je obećanje premijera Unsko-sanskog kantona, Huseina Rošića ispunjeno.

(istinomjer.ba)

SDP BiH ustupio partnerima kandidatska mjesta za potpredsjednike RS-a

Jedna u nizu koalicija, saveza i blokova uspostavljenih u svrhu zajedničkog izlaska na predstojeće Opšte izbore u...

Plate u Federaciji BiH su, ipak, “nešto veće” nego u RS-u

Istinomjer je u vezi ove izjave konsultovao zvanične stranice Federalnog zavoda za statistiku FBiH i Republičkog zavoda za statistiku RS-a, te izračunao razliku u procentima u prosječnoj neto plati u...Većina u NS RS-a odbila Šukalovu inicijativu o izmjenama i dopunama Zakona o javnim tužilaštvima i Zakona o krivičnom postupku Srpske.

Šukalo je svoju inicijativu obrazložio time da “treba brisati član 29. Zakona o izmjenama zakona o javnim tužilaštvima Srpske po kome glavni tužilac, njegov zamjenik i svi tužioci u Srpskoj ne mogu u...