Borenović “neće da uđe u Parlament dok se sve ne raščisti”

Borenović je rekao da je SzP uputio dopis CIK-u “sa zahtjevom za ponovnim brojanjem za sve nivoe” u Republici Srpskoj, i da “osnov za osporavanje izbora postoji, odnosno da se ponište i raspišu novi”.

Nakon što je Centralna izborna komisija počela sa objavljivanjem preliminarnih rezultata Opštih izbora u Bosni i Hercegovini održanih 7.10.2018. godine, predsjednik SDS-a, Vukota Govedarica izjavio je da “ne priznaje rezultate izbora i da traži da se utvrdi prava istina”.

Nakon što je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik pozvao “kandidate opozicije za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Mladena Ivanića i Vukotu Govedaricu na kafu da porazgovaraju o aktuelnoj političkoj situaciji u Srpskoj”, a ovi odbili poziv, lider PDP-a, Branislav Borenović ponovio je da Savez za pobjedu “ne priznaje izborne rezultate i da će učiniti sve da ih ospori”.

Borenović je rekao i da je SzP uputio dopis CIK-u “sa zahtjevom za ponovnim brojanjem za sve nivoe” u Republici Srpskoj, i da “osnov za osporavanje izbora postoji, odnosno da se ponište i raspišu novi”.

Na kraju, Borenović je istakao da “nema namjeru da uđe u Parlament dok se sve ne raščisti”:

Mi u takvim parlamentima nećemo raditi…

Branislav Borenović, 10.10.2018.

Istinomjer će pratiti da li će lider PDP-a, Branislav Borenović ostati dosljedan izrečenom stavu i, kako je rekao, ne ulaziti u Parlament dok se sve ne raščisti. Podsjećamo, Borenović je na ovim izborima bio kandidat PDP-a za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

(istinomjer.ba)

Još jedna netačna tvrdnja o broju neprovedenih odluka Ustavnog suda BiH

Veoma često se od strane visokih političkih dužnosnika u Bosni i Hercegovini iznose netačne tvrdnje kada je u pitanju...

RS: Obavljanje pravnih poslova elektronskim putem

Prema najavi direktora Agencije za informaciono društvo Republike Srpske, Srđana Rajčevića, od sredine naredne godine građanima/kama RS biće omogućeno brže i efikasnije obavljanje pravnih poslova...Formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo je moguće bez SDA?

Sastanak i dogovori o formiranju postizborne vlasti na nivou Kantona Sarajevo najavljen je za sutra, 19.10.2018. godine. Inicijator i domaćin sastanka je Naša stranka, a ideja vodilja pregovora ove...