Banja Luka: Renoviranje Studentskog centra “Nikola Tesla”

Nakon što je sredinom decembra prošle godine olujni vjetar oduvao krov banjalučkog Studentskog centra “Nikola Tesla”, a u domu zavladalo vanredno stanje, Vlada RS je na 161. sjednici, odlučila sanirati nastalu štetu te je zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede oko 2,5 miliona KM za njegovu sanaciju. U skladu sa zaključkom Vlade RS, provedena je tenderska procedura, a sredinom aprila konačno je potpisan ugovor o sanaciji dva paviljona studentskog doma. Radovi su počeli u maju, a predviđeno je da budu završeni do početka nove akademske godine.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o sanaciji Javne ustanove Studentski centar ”Nikola Tesla” Banja Luka – Paviljon I sa restoranom, Paviljon II i vanjsko uređenje. Vlada je zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede sredstva za sanaciju Paviljona I sa restoranom, Paviljona II i vanjsko uređenje, u iznosu od 2.562.548,15 KM bez PDV. Zadužuje se i  Studentski centar ”Nikola Tesla”, Banja Luka, da provede postupak naplate štete po osnovu osiguranja imovine, te da sa naplaćenim iznosom štete učestvuje u finansiranju sanacije objekata Studentskog centra. Zadužuje se rukovodstvo Studentskog centra ”Nikola Tesla”, Banja Luka, da uporedo sa postupkom sanacije provede postupak legalizacije Paviljona 1 i Paviljona 2. Zadužuju se Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da provedu postupak nabavke putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja, uvažavajući krajnju hitnost postupanja. Zadužuje se Republička direkcija za obnovu i izgradnju da obezbijedi potrebnu dokumentaciju sa predmjerom i predračunom radova na sanaciji objekata Javne ustanove Studentski centar ”Nikola Tesla” Banja Luka.

Vlada Republike Srpske, 23.01.2018.

Početkom ove godine, iz resornih ministarstava, koja su zadužena za realizaciju ove odluke, rečeno je da se još ne zna datum početka radova i da se još uvijek “skuplja dokumentacija”, ali da će sve ići po hitnom postupku. Studenti/ce koji su i dalje u privremenom smještaju nadali su se da će obnova doma početi i biti gotova do proljeća.

Tek sredinom aprila iz Ministarstva prosvjete i kulture RS saopšteno je da je sa firmom Prodamont potpisan Ugovor o renoviranju studentskih paviljona.

U pitanju je kompletna rekonstrukcija, zamjena kompletnih instalacija.

Goran Prodić, predstavnik izvođača radova, 19.04.2018.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Dane Malešević rekao je da je potpisivanje ugovora kasnilo zbog žalbenog postupka u procesu javnih nabavki. Vrijednost potpisanog ugovora je 2.800.000 KM, a radovi na obnovi studentskog doma trebali su početi najkasnije u roku od osam dana. Rok za završetak radova na obnovi studentskog doma je 120 dana.

Početak radova ozvaničen je početkom maja, a sredinom augusta Malešević je rekao kako će domovi biti završeni do početka akademske godine u oktobru.

Cilj je da radovi budu završeni kako je planirano ugovorom. Trenutni tempo garantuje da ćemo radove uspjeti da završimo na vrijeme i ja ću svake sedmice bar jednom da obiđem paviljone kako bih se uvjerio kako radovi napreduju.”

Dane Malešević, 10.08.2018.

S obzirom da se radovi za sada odvijaju predviđenom dinamikom Istinomjer će obećanje resornog ministra i Vlade RS ocijeniti ocjenom “radi se na tome”, a dalje ćemo pratiti da li će biti i okončani na vrijeme.

(Istinomjer.ba)

Elektronski dnevnici i dalje na čekanju

Nakon što je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, u prošloj školskoj godini, realizovalo pilot projekat...

Parlamentarni angažman i ostvarena zarada

Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Boriša Falatar, u jednom od svojih nedavnih intervjua komentirao je način na koji njegovi protukandidati, u utrci za...


Čelinac: Gdje su kamen i kamen, puna torba kamenja

Tokom postavljanja kamena temeljca za novi most na rijeci Vrbanji u Čelincu, kojoj su prisustvovali premijerka Republike Srpske, Željka Cvijanović, predsjednik tog entiteta, Milorad Dodik, te između...