Banja Luka: Renoviranje Studentskog centra “Nikola Tesla”

Sredinom decembra prošle godine olujni vjetar oduvao je krov banjalučkog Studentskog centra “Nikola Tesla”. Nakon toga, studenti su se rasporedili po funkcionalnim paviljonima, a u domu je zavladalo vanredno stanje. Vlada RS, na 161. sjednici, odlučila je sanirati nastalu štetu te zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede oko 2,5 miliona KM za sanaciju Studentskog Centra. U skladu sa zaključkom Vlade RS, provedena je tenderska procedura i danas je konačno potpisan ugovor o sanaciji dva paviljona oštećena tokom nevremena.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o sanaciji Javne ustanove Studentski centar ”Nikola Tesla” Banja Luka – Paviljon I sa restoranom, Paviljon II i vanjsko uređenje. Vlada je zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede sredstva za sanaciju Paviljona I sa restoranom, Paviljona II i vanjsko uređenje, u iznosu od 2.562.548,15 KM bez PDV. Zadužuje se i  Studentski centar ”Nikola Tesla”, Banja Luka, da provede postupak naplate štete po osnovu osiguranja imovine, te da sa naplaćenim iznosom štete učestvuje u finansiranju sanacije objekata Studentskog centra. Zadužuje se rukovodstvo Studentskog centra ”Nikola Tesla”, Banja Luka, da uporedo sa postupkom sanacije provede postupak legalizacije Paviljona 1 i Paviljona 2. Zadužuju se Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da provedu postupak nabavke putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja, uvažavajući krajnju hitnost postupanja. Zadužuje se Republička direkcija za obnovu i izgradnju da obezbijedi potrebnu dokumentaciju sa predmjerom i predračunom radova na sanaciji objekata Javne ustanove Studentski centar ”Nikola Tesla” Banja Luka.

(Vlada Republike Srpske, 23.01.2018.)

Početkom ove godine, iz resornih ministarstava, koja su zadužena za realizaciju ove odluke, rečeno je da se još ne zna datum početka radova i da se još uvijek “skuplja dokumentacija”, ali da će sve ići po hitnom postupku. Studenti/ce koji su i dalje u privremenom smještaju nadali su se da će obnova doma početi i biti gotova do proljeća.

Međutim, tek danas je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS saopšteno da je sa firmom Prodamont potpisan Ugovor o renoviranju studentskih paviljona.

U pitanju je kompletna rekonstrukcija, zamjena kompletnih instalacija.

(Goran Prodić, predstavnik izvođača radova, 19.04.2018.)

Resorni ministar, Dane Malešević rekao je da je potpisivanje ugovora kasnilo zbog žalbenog postupka u procesu javnih nabavki. Vrijednost potpisanog ugovora je 2.800.000 KM, a radovi na obnovi studentskog doma trebali bi početi najkasnije u roku od osam dana. Rok za završetak radova na obnovi studentskog doma je 120 dana.

Istinomjer će pratiti da li će biti ispoštovan navedeni rok.

 

(Istinomjer.ba)

Strategija reforme javne uprave BiH u završnoj fazi

Na press konferenciji povodom predstavljanja rezultata rada Vijeća ministara BiH za protekle tri godine, Denis Zvizdić...

Pravila za proizvodnju naoružanja su jasna

Kako se bliže Opći izbori u BiH tako sve češće svjedočimo ratničkim narativima, izjavama o nabavci pušaka, naoružavanju za “ne daj Bože”, dometima namjenske industrije i sl. Posljednja u nizu izjava...


Unska pruga u fukciji od jula?

"Željeznice FBiH" najavile su još u augustu prošle godine elektrifikaciju Unske pruge, a prema posljednjim najavama željeznički saobraćaj na relaciji Sarajevo - Bihać trebao bi biti uspostavljen od...