Erdal Trhulj

Nekadašnji ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi Federacije BiH rođen je 1964. godine u Sarajevu. U rodnom gradu je diplomirao na Građevinskom fakultetu na kojem treba i doktorirati.

Sa suprugom Sanjom ima dvoje djece – sina Armina i kćerku Nadu.

Član je Stranke demokratske akcije (SDA) i na kongresu Stranke 2009. izabran je za člana Predsjedništva Stranke.

Karijera

Kao inžinjer „Hidrogradnje“ radio je u Libiji od 1992. do 2000. godine. Po povratku u BiH nastavlja raditi u ovom javnom građevinskom preduzeću, a dvije godine poslije ponovo se vraća u Libiju. Do 2006. radi na projektima koji su u vezi sa izgradnjom autoceste na Koridoru Vc.

Od 2006. do 2010. godine bio je direktor Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta, a u januaru 2011. godine postaje vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH.

Ovu funkciju obnaša vrlo kratko. Samo dva mjeseca kasnije formirana je Vlada Federacije BiH, a kao kadar Stranke demokratske akcije imenovan je na mjesto federalnog ministra energije, rudarstva i industrije.

Na općim izborima 2014. godine bez uspjeha se borio za mjesto u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Imovina

U imovinskom kartonu iz 2014. godine naveo je da ima dva stana u Sarajevu od kojih je jedan kupio, a drugi dobio na poklon od oca. U Rakovici, nedaleko Sarajeva, ima vikendicu i imanje. Vozi Opel Astru iz 2005. godine.

Njegova supruga kod Imotskog u Hrvatskoj ima dvije kuće i zemljište čiju vrijednost Trhulj procjenjuje na 150.000 KM.

Tokom protekle godine je ukupno zaradio 43.000 KM, a supruga kao ljekar 19.200. Nemaju dugova niti ušteđevine.

Strategic partnership with an obscure "leading company"

You can only be transparent and achieve good results if you work with major companies. „Shell“ has been one such...

Strategic partnership with an obscure “leading company”

You can only be transparent and achieve good results if you work with major companies. „Shell“ has been one such example, and now we have „Howell Machine“, an American company which is one of top...