Staša Košarac

Državni parlamentarac Staša Košarac rođen je 1975. godine u Sarajevu. Oženjen je sa Sanjom. Ima troje djece: Minju, Marka i Uroša. Živi u Istočnom Novom Sarajevu.

Politička karijera

Košarac je član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a prvu javnu funkciju je dobio sa 25 godina kao odbornik u Skupštini Općine Višegrad. Već 2004. godine osvaja mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS), a dvije godine kasnije postaje predsjedavajući Kluba srpskog naroda u Vijeću naroda RS-a. Istu funkciju od 2010. godine vrši u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Košarac se na općim izborima 2014. godine kandidovao za poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i osvojio je mandat.

Imovina

U Istočnom Novom Sarajevu posjeduje stan od 61 metra kvadratnog. Napisao je u imovinskom kartonu da njegov stan vrijedi 72.000 KM.

Košarac vozi Mercedes ML 320 koji je procijenio na 40.000 KM, dok je suprugin automobil VW Polo iz 2005. godine procijenio na 7.000 KM.

Kreditno je zadužen sa 109.000 KM.

Koliko je “mostarizacija” Bosne i Hercegovine zaista moguća?

Vidljivo je da političari pod “mostarizacijom” Bosne i Hercegovine podrazumijevaju različite stvari i vide različite...

SNSD: Nešto ću ti reći ako nisi ljut…

Na sinoćnjoj burnoj sjednici Predstavničkog doma PS BiH, na kojoj je usvojen set Zakona o akcizama, ponovo smo bili svjedoci nedosljednog stava i odnosa poslanika SNSD-a prema predsjedavajućem...Nada Tešanović jeste podržala HNS

U intervjuu za portal vijesti.ba, Staša Košarac, predsjednik kluba poslanika SNSD-a u Parlamentu BiH,  prokomentarisao je činjenicu da je Nada Tešanović, članica SNSD-a, glasala za Deklaraciju “Bosna...