Aleksandra Pandurević

Aleksandra Pandurević rođena je 1974. godine u Sarajevu. Diplomirala je na Fakultetu za preduzetnički biznis.

Od 2010. godine je član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS). Pet godina poslije izabrana je za člana Predsjedništva stranke.

Karijera

Pandurević je od 1998. godine radila kao novinar za „Srpsko Oslobođenje“, beogradske „Vesti“ i sedmični list „Pečat“. Na izborima 2010. godine izabrana je za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Ponovo je u oktobru 2014. izabrana u Državni parlament.

Imovina

Aleksandra Pandurević u Bijeljini ima stan vrijedan 75.000 KM. U okolini Sarajeva ima 45 duluma zemlje i devastiranu kuću koje je naslijedila od oca. U imovinskom kartonu iz 2010. godine je navela da njena majka posjeduje stan u Bratuncu vrijedan 56.000 KM.

Pandurević je tokom 2013. godine zarađivala u prosjeku 5.674 KM mjesečno. Vozi „Peugeot 308“ vrijedan 17.000 KM.

Dosljednost Aleksandre Pandurević ostavlja nas bez teksta

Na inicijativu Ane Babić promptno je reagovala zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Aleksandra...

Protivnici akzica uputili apelaciju Ustavnom sudu BiH

Nakon što je u PS BiH usvojen set zakona o akcizama, zastupnica SDS-a u Predstavničkom domu PSBiH, Aleksandra Pandurević je najavila kako će SDS sa ostalim zastupnicima koji su bili protiv uputiti...Pandurević: Skoro ukidanje naknada

Predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević je izjavila da se godišnje iz budžeta BiH tri miliona KM troši za naknade članovima raznih upravnih i...