Lidija Bradara

Direktorica Političke akademije HDZ-a Lidija Bradara je rođena 1971. godine u Kiseljaku. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 1998. Sa suprugom Šimom ima kćerku Mihaelu.

Članica je Hrvatske demokratske zajednice BiH od 2000. godine.

Karijera

Od 2000. do 2005. godine je radila u administraciji Općine Kiseljak, kada je postala profesionalni zastupnik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. To joj nije bilo prvo parlamentarno iskustvo. Na općim izborima 2002. godine osvojila je mandat u Skupštini Srednjobosanskog kantona (SBK).

Na općim izborima 2006. godine ponovo je izabrana u Skupštinu SBK-a, a istovremeno je ponovo imenovana i u Dom naroda Parlamenta FBiH. Na izborima 2010. bezuspješno se borila za mjesto u državnom parlamentu.

Direktorica je Političke akademije HDZ-a, članica Predsjedništva i Glavnog odbora Stranke, Općinskog odbora Kiseljak te Kantonalnog odbora Središnja Bosna.

Lidija Bradara je na Općim izborima osvojila mjesto poslanika u Skupštini SBK, gdje je trenutno predsjednica Kluba Hrvata. Delegirana je i u Dom naroda Parlamenta Federacije.

Imovina

Prema zemljišnoknjižnim dokumentima, Bradara u Kiseljaku zajedno sa suprugom ima stan vrijedan 90.000 KM te zemljište vrijedno 60.000 KM.