Damir Hadžić

Bivši državni ministar komunikacija i prometa Damir Hadžić rođen je 1976. u Sarajevu, gdje je 1999. završio studij žurnalistike. Sa suprugom Almom ima dvije kćerke, Farah i Zanu, te sina Danisa. Član je Socijaldemokratske partije (SDP) od 1996. godine.

U decembru 2016. godine Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je Hadžića optužilo da je zloupotrijebio službeni položaj i ovlaštenja i Esedu Radeljašu omogućio nezakonitu isplatu odštete od preko milion KM.

Karijera

Hadžić se prvi put zaposlio kada je 1998. izabran za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. Kada je imao 24 godine izabran je za načelnik sarajevske općine Novi Grad, na čijem će čelu ostati sve do 2012. Tada je postavljen za ministra komunikacija i prometa u Vijeću ministara BiH, gdje je bio do 2014.

Na oktobarskim izborima 2014. godine je kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, ali nije osvojio mandat. U septembru 2016. imenovan je za predsjednika Uprave kompanije “Euroherc” d.d. Sarajevo.

Imovina

Hadžić u Sarajevu, prema imovinskom kartonu iz ove godine, ima stan od 96 kvadrata i zemljište sa šumom i voćnjakom u Faletićima. Osim toga prijavio je da ima vikendicu vrijednu 80.000 KM i kredit od skoro 73.000 KM, koji treba izmiriti do 2019. godine.

Tokom 2013. godine on i supruga Alma su zajedno mjesečno zarađivali oko 6.000 KM.

 

(cin.ba)

Nikšić: Predizborno sabiranje kilometara autoputa

„Na jednoj strani oni su za 15 godina izgradili 37 km autoputa. Za tri godine mi smo izgradili 65km.“ Nermin Nikšić,...

Hadžić: Graničnom prelazu Gabela međudržavni status nije vraćen ni nakon godinu dana

Ministar prometa i veza BiH Damir Hadžić, nakon današnjeg sastanka s čapljinskim načelnikom Smiljanom Vidićem i predstavnicima koordinacije Udruga mjesnih zajednica općine Čapljina, kazao je kako će...Rješenje za državnu i vojnu imovinu i dalje se ne nazire

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija rekao je da će se tekst prijedloga zakona o državnoj i vojnoj imovini naći pred Savjetom ministara naredne sedmice i da očekuje da bi u narednih 15 dana mogao da...